Foreviget: Det runde tallet ble fanget på kamera. Klarer bilen 100.000 til?

Mil etter mil etter mil: Nå feirer Volvoen rundt tall!

Politibilen i Nesna passerte 400.000 kjørte kilometer før jul.

Publisert Sist oppdatert

Det skjedde natt til søndag 13. desember, mens Helgelands små Luciaer fortsatt sov søtt og julestjerna lyste sterk og klar over nordregionen.

– Ja det var rørende, sier fungerende lensmann Hogne Rosø i Nesna.

Han fikk æren av å kjøre «N 3-0» (November tre-null) da milepælen 400.000 kjørte politikilometer tikket inn på telleren denne desembernatta. Om han smilte eller brøt ut i stille gråt, vil han ikke kommentere.

Lunefull bil

En privatbil som passerer 400.000 kilometer, er nesten et mirakel. Men i politiet med et nesten utømmelig reparasjonsbudsjett og et tomt innkjøpsbudsjett, er miraklene forbeholdt det å få en ny politibil på veien.

Det er snart 15 år siden Volvo V70en rullet ut fra samlebåndet i Gøteborg.

– Den tikker og går, selv om den har fått noen nykker på sine gamle dager, sier Rosø.

Han forteller at bilen går fint bare den får litt ekstra olje og godsnakk når den har vært på utrykningskjøring. Men «N 3-0» kan vise en iskald side hvis hun er i det lunet. Da kan hun av seg selv bestemme at varmeapparatet ikke skal virke. Da dogger vinduene ned, og sikten ut blir noe dempet.

– Det fikser vi med å sette på full varme og full «blæst» inntil hun kommer på bedre tanker, og tiner opp, sier Rosø med et smil.

– Ville vært et mirakel

Den gamle Volvoen har vært et nøysomt bekjentskap.

– Det eneste som er skiftet er vanlige slitedeler som clutch, dempere foran og annet smårusk, ikke mer enn en gammel sliter fortjener, bedyrer Rosø.

Nå lurer han på om de skal forberede stort jubileum når 500.000-grensen nås, trolig tidlig i 2017. Hvis det da ikke plutselig en dag står en BMW 520D utenfor porten.

– Ja, det ville vært rene mirakelet, utbryter Rosø, mens han kjærlig stryker gamle «N 3-0» varsomt over lakken.

Det har liksom blitt de to nå. Selv om Rosø med lav stemme innrømmer at han i svake øyeblitt nok kan lurekikke litt bort på andre, mer moderne og veldreide modeller.

Det begynner å bli noen år siden Volvo hadde avtale med politiet, men Volvo V70 var fortsatt blant politiets vanligste biler da vi presenterte daværende topp ti for et år siden. Klikk deg gjennom listen under for å se politiets ti vanligste biler:

Mil etter mil: Fungerende lensmann Hogne Rosø i Nesna på Helgeland, er glad i sin gamle Volvo V70 - som tross sine 400.000 kjørte kilometer fortsatt ruller og går.
Powered by Labrador CMS