Assisterende rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen.
Assisterende rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen.

- Må ha balanse i utdanningen

Assisterende rektor ved Politihøgskolen (PHS), Nina Skarpenes, er glad for engasjement rundt utdanningen.

Publisert Sist oppdatert

I en uttalelse på skolens hjemmesider, som svar til PF Studentenes undersøkelse blant PHS-studentene, sier hun videre at skolen «må ha balanse i utdanningen».

- Det er positivt med engasjement rundt utdanningen. Det meste av det som fremkommer i PF-studentenes undersøkelse er velkjente synspunkter fra de evalueringene høgskolen selv gjennomfører. Jeg regner med at PF-studentene tar sine resultater videre inn i studentrådene og fagutvalg, som er de formelle studentorganene som Politihøgskolen samhandler med, sier Skarpenes.

Hun viser til at en tredjedel av utdanningen er et praksisår.

- Skal vi tilby en attraktiv bachelorutdanning må vi sikre forskningsbasert kunnskap - kombinert med erfaringslæring. Studentene må opparbeide både analytiske ferdigheter, vurderingsevne og handlekraft. Dette henger sammen.

Samtidig understreker Skarpenes at det ikke er slik at skolens fagplaner og undervisning er «hugget i stein».

- Vi har en levende debatt, og har blant annet styrket polititaktiske disipliner og skytetrening de siste par årene. Det er også et mål for oss å få en best mulig flyt i undervisningen, slik at såkalt teoretisk pensum og praktisk øving kombineres best mulig, sier assisterende rektor til PHS.no.