Lensmannskontoret her i Alta måtte settes i sving for å transportere fangen fra Vadsø til Tromsø. Men en kilde Politiforum har snakket med mener det var unødvendig.
Lensmannskontoret her i Alta måtte settes i sving for å transportere fangen fra Vadsø til Tromsø. Men en kilde Politiforum har snakket med mener det var unødvendig.

Lurte han politiet?

Tiltalte påsto han hadde flyskrekk, og måtte derfor kjøres 5268 kilometer i bil i stedet for å fly til retten. Men nå kommer det frem at mannen mannen har flere ganger vært passasjer i flyet faren eide.

Publisert Sist oppdatert

I går kunne Politiforum fortelle at politiet i Finnmark måtte kjøre en drapsdømt mann i bil fra Vadsø fengsel til ankesaken i Tromsø. Årsaken var at mannen sa han hadde flyskrekk.

Transporten tok 10 dager og kostet politiet titusenvis av kroner.

En kilde Politiforum har vært i kontakt med, og som kjenner tiltaltes familie godt, tviler imidlertid på at flyskrekk kan ha vært en reell årsak til at mannen måtte kjøres.

Se kart med oversikt over den ekstreme kjøreruta her.

Har flydd en rekke ganger

Personen, som ikke vil identifiseres, trekker på smilebåndet når han kommenterer saken.

– Faren gikk til anskaffelse av et sjøfly på slutten av 70-tallet. Om sommeren var flyet fortøyd ved et lite vann nær familiens hus inne på vidda, sier han til Politiforum

– Jeg vet at tiltalte var med i farens sjøfly på turer innover Finnmarksvidda noen turer, sier kilden.

Han mener det han ville vist det hvis tiltalte hadde hatt flyskrekk.

– Jeg vet ikke hvorfor han har sagt at han hadde flyskrekk, men det kan være et ønske om å spille politiet et pek.

Sorenskriver Siri Vigmostad sier en person i varetekt i utgangspunktet ikke kan velge transport måte selv, men sier hun har forståelse for at politiet etterkommer ønsket fra den tiltalte. Særlig fordi en motvillig flypassasjer kan gjøre flyreisen ubehagelig også for andre passasjerer.

Fra sin plass i fengselscellen har ikke tiltalte ønsket å kommentere saken.