I 2012 ble åtte år gamle Monika funnet drept. Saken ble først henlagt som selvdrap.
I 2012 ble åtte år gamle Monika funnet drept. Saken ble først henlagt som selvdrap.

Lærerne til Monika: – Kjenner oss ikke igjen i det politiet sa

Lærerne på Stranda skole, der Monika Sviglinskaja gikk, kjenner seg ikke igjen i opplysninger politiinspektør Sidsel Isachsen skal ha kommet med.

Publisert Sist oppdatert

I boken til varsleren Robin Schaefer om Monika-saken, skriver Schaefer at politiinspektør og påtaleansvarlig Sidsel Isachsen påpekte at læreren til åtte år gamle Monika ikke var overrasket over at det var et selvdrap, da hun henla saken.

Men i dag tar lærerne ved Stranda skole i Sund kommune, skolen der Monika gikk, til motmæle. I en kommentar skriver de at de ikke kjenner seg igjen i dette. Tvert imot ble de overrasket da politiet mente det var et selvdrap, forteller avdelingsleder på Stranda skole, Margrethe Fikse, til Politiforum.

– Vi leste boken og tok dette opp på vårt informasjonmøte mandag. Lærerne er enige i at dette ikke er noe de kjenner seg igjen i. Da saken ble henlagt kom det som en stor overraskelse, sier Fikse, og legger til:

– Vi måtte kommentere dette. Det er viktig å få fram dette med tanke på Monikas minne.

Lærerne vil lese gjennom avhørene

I kommentaren fra skolen skriver Fikse og fungerende Rektor Leif Audun Hammersland at lærerne vil se gjennom avhørene sine.

– De av lærerne som var inne til avhør vil snarlig ta kontakt med politiet for å få lese det skriftlige referatet etter avhørene sine. Ingen av de som var til intervju kjenner seg igjen i det som politiinspektør Sidsel Isachsen skal ha påstått ifølge boka - tvert imot. Det kom som en stor overraskelse på oss, da saken ble lagt bort i 2012 med konklusjon om selvdrap, skriver de.

Politiforum har forelagt politiinspektør Sidsel Isachsen og konstituert politimester John Reidar Nilsen opplysningene. Politiinspektør Sidsel Isachsen ønsker ikke å kommentere.

Heller ikke konstitusert politimester John Reidar Nilsen ønsker å kommentere det lærerne på Strands skole reagerer på, men sier han skal snu alle steiner.

– Jeg kan ikke kommentere konkrete påstander i boka, da Spesialenheten fortsatt etterforsker saken og vi har en pågående varslersak. Men som politimester vil jeg gjennomgå alle sider av Monika-saken, for dette er en sak som vi ta lærdom av, sier Nilsen.