Krysset polarsirkelen på to hjul

Den ryggskadde politibetjenten Hans Amund Solberg (31) har krysset polarsirkelen på sykkel, etter å ha startet på Nordkapp. Halve Norge gjenstår.

Publisert Sist oppdatert

Det melder han via Twitter, som han oppdaterer daglig i løpet av sin sju dager lange - eller korte - tur på sykkel fra Nordkapp til Lindesnes.

«Saltfjellet, Polarsirkelen og Korgen fjellet står for tur... Blir en tøff dag. Endepunkt må times i forhold til overnatting...», er beskjeden fra Solberg, som startet den lange turen søndag.

Alvorlig ryggskade

31-åringen måtte legge sin operative politikarriere på hylla etter at han pådro seg en alvorlig ryggskade.

Likevel skal han nå målet om å sykle Norge på langs uten support, på sju døgn, sammen med en arbeidskollega.

– Det blir derfor en rekord om to syklister når Lindesnes innen sju døgn. Jeg skal presse smertene og tyne meg, selv om legene ikke akkurat har anbefalt det! sa han i et intervju med Politiforum før avreise.

Foran skjema

Turen startet godt, og allerede første kveld lå Solberg og kollegaen 21 mil foran et skjema på 36 mil i døgnet.

Motvind og tøffe forhold satte duoen litt tilbake på dag to, men fortsatt lå de på skjema med tanke på ankomst Lindesnes etter sju døgn.

I dag ligger det an til en hard etappe.

«Test for moralen i dag: Opp til Fauske i snø langs veien, 0 grader og regn. Og 18 tunneler på noen få mil. Må tenke sikkerhet...», var beskjeden til Solbergs Twitter-følgere i dag tidlig.

Følg turen og se Solberg på hans Twitterkonto.