SV-politiker Akhtar Chaudhry skal jobbe for Politihøgskolen fram mot søknadsfristen 1. mars.
SV-politiker Akhtar Chaudhry skal jobbe for Politihøgskolen fram mot søknadsfristen 1. mars.

Kjendispolitiker hjelper PHS å nå innvandrerungdom

Tidligere visepresident på Stortinget, SV-politiker Akhtar Chaudhry, skal få flere med minoritetsbakgrunn til å søke Politihøgskolen i år.

Publisert Sist oppdatert

– Politiet har som mål å speile befolkningen, men der er vi ikke i dag, forteller Akhtar Chaudhry til avisa Groruddalen.

SV-politikeren, som satt på Stortinget og var visepresident der i forrige stortingsperiode, er ansatt midlertidig i en deltidsjobb som seniorrådgiver på PHS. Der skal han jobbe med å spre budskapet om politiet som arbeidsplass blant ungdom med minoritetsbakgrunn, i håp om å få dem til å søke.

SE VIDEO: PHS rekrutterer gjennom kinolerretetet.

Tall Politihøgskolen selv har samlet inn viser at 171 søkere hadde minoritetsbakgrunn i fjor. Totalt hadde 3318 søkere PHS på førsteplass, ifølge Samordna opptak.

Det innebærer at PHS i fjor nådde målet sitt om at fem prosent av søkerne skulle ha minoritetsbakgrunn, men andelen søkere med minoritetsbakgrunn ligger godt bak andelen med minoritetsbakgrunn i den norske befolkningen.

Jobber spesielt mot innvandrernettverk

– Jeg er overbevist om at politiet vil være enda bedre rustet til å håndtere sine oppgaver dersom etaten har en bred sammensetning. Da har man mer forståelse og kompetanse om andre språk, religioner og kulturer, sier Chaudhry til avisa Groruddalen.

Markedsansvarlig Karoline Kvernland ved Politihøgskolen sier til Politiforum at PHS jobber målrettet med rekruttering av etniske minoriteter.

– Vi skal ha informasjonskveld for ungdom med innvandrerbakgrunn og deres familier. Vi arbeider i kontakt med nettverk og inn mot innvandrermiljøer på flere måter. Akhtar Chaudry er ansatt for å styrke dette arbeidet, sier Kvernland.