Politibetjent Knut Gjærde i Haugesund (til venstre) lagde en etterforskningsapp til mobiltelefonen. Politistudent Line Løkken (til høyre) har hatt stor glede av den.
Politibetjent Knut Gjærde i Haugesund (til venstre) lagde en etterforskningsapp til mobiltelefonen. Politistudent Line Løkken (til høyre) har hatt stor glede av den.

Kjempeinteresse for mobilapp med etterforskningshjelp

Politibetjent Knut Gjærde i Haugesund har blitt nedringt av politifolk som ønsker å bruke etterforskningsappen han har laget.

Publisert Sist oppdatert

- Både jeg og studenten min får telefoner, meldinger og mail fra folk som ønsker tilgang til appen, helst i går, sier Gjærde.

Etter at Politiforum skrev om appen han har laget, med hjelp til straksetterforskning for politifolk, har interessen for denne nærmest eksplodert.

- I tillegg har jeg blitt kontaktet av andre apputviklere som ønsker at jeg skal ta med deres funksjonalitet i min app, slik at den kan brukes av flere, forteller han til Politiforum.

Veldig mange av mange av hans politikolleger tok kontakt for å få tilgang til programmet.

- Jeg hadde i utgangspunktet valgt en distribusjonsmetode (ad-hoc) som er begrenset til 100 brukere, men jeg ser at jeg muligens må revurdere dette.

Blir stoppet

Etter den massive interessen vil Gjærde nå gjerne utvikle tilgang for flere, slik at de kan nyttiggjøre seg av appen.

- Jeg tenkte å sette opp en portal med brukernavn og passord slik at jeg kan kontrollere hvem som får tilgang, sier han til Politiforum.

Han mener det beste hadde vært om han kunne få satt opp denne internt i politiet.

- Men da er jeg avhengig at det blir gjort av noen som har myndighet til å gjøre dette.

Her har det imidlertid stoppet opp, for foreløpig har han blitt bedt om å vente.

- Er det Politidirektoratet (POD) som mener du må vente med videreutvikling av appen?

- Jeg har bare fått snakket med stasjonssjefen lokalt, så det vet jeg ikke. Men ifølge ham er det blitt gitt tilbakemeldinger fra POD om at det jobbes med en "appstore" for hele politiet. I forhold til min app, skulle vi få nærmere tilbakemelding ved en senere anledning.

Les saken og se hvordan appen fungerer her!

Håper appen blir lansert

En av dem som håper appen snart kan bli lansert, er Politistudent Line Løkken. Hun har praksis i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, med Knut Gjærde som veileder, og er derfor en av de få som har fått gleden av å prøve den ut.

- Jeg har brukt den blant annet i forbindelse med et par trafikkulykker og noen andre situasjoner hvor jeg har gjort straksetterforskning, og da har den vært veldig fin å ha, sier Løkken til Politiforum.

Hun mener appen er kjempefin, kanskje spesielt for studenter og andre som er ferske i politiet:

- Den er genial. Noen ganger er man kanskje litt usikker og blander litt, og da er det veldig greit å ha en huskeliste tilgjengelig. Jeg husker andre gangen jeg kom til en trafikkulykke, da gjorde appen at jeg følte meg litt tryggere. Den er veldig grei å bruke. Enkel og konkret, sier Løkken.

- Synes du flere i politiet bør få tilgang til den?

- Ja absolutt. Det er veldig mange studenter som har spurt meg om den, etter at det sto om den i Politiforum. Folk maser om å få tilgang.

- Hvorfor er den så bra?

- Det er jo det der med å slippe å ha med seg tusen skriveblokker og huskelister. Mobilen har man alltid med seg, og da har du alt tilgjengelig der. Jeg håper den snart blir tilgjengelig for flere, og på flere systemer som android for eksempel, sier Løkken til Politiforum.

Appen er foreløpig kun tilgjengelig for Iphone.

POD sier nei

POD ønsker imidlertid ikke flere lokale initiativer til mobile løsninger.

Gjennom sin kommunikasjonsenhet har POD uttalt følgende til Politiforum:

- POD jobber med å etablere en sentral løsning som tilrettelegger for mobile løsninger. Vi gjør ikke noe nå som tilrettelegger spesielt for lokale initiativ, og vi kommer også til å anmode om at nye lokale initiativ ikke startes opp.