Ole Martin Mortvedt, redaktør i Politiforum.
Ole Martin Mortvedt, redaktør i Politiforum.

Kan bli årets redaktør

Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt er en av tre nominerte i Norsk Redaktørforenings kåring av årets redaktør i Oslo og Akershus.

Publisert Sist oppdatert

Det melder redaktørforeningen selv i en pressemelding.

«Prisen går til den redaktør som har utmerket seg ved en imponerende, helhetlig utøvelse av redaktørgjerningen. Juryen skal ta hensyn til de etiske, publisistiske og kommersielle utfordringer som vedkommende har stått overfor og dessuten vurdere evnen til redaksjonell nyskapning redaktøren har bidratt til», skriver foreningen på sin hjemmeside.

Mortvedt er en av tre nominerte til årets pris, som deles ut 8. mars. De andre nominerte er redaktør Kjersti Sortland i Budstikka og politisk redaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet.

- Jeg er veldig overrasket og ganske så beæret. Men det er veldig moro at noen har lagt merke til Politiforums arbeid i et mangeslungent og hektisk pressemiljø, sier Mortvedt om nominasjonen.

I juryens begrunnelse for hvorfor Mortvedt er nominert, skriver de:

«Den tidligere politimannen fikk nylig forlenget åremålet som redaktør i den lille redaksjonen som stadig setter dagsorden. Kritisk journalistikk overfor politiet har blitt et kjennetegn ved Politiforum under Mortvedts ledelse. Det siste året har knapt noen for eksempel fulgt politireformen med et mer kritisk, nyhetsorientert blikk enn Politiforum.»

Mortvedt har tidligere vunnet både Hedersprisen og prisen for Årets bladfyk under den årlige Fagpresseprisen.