Arne Jørgen Olafsen er politimester i Follo i dag, men han har ikke mastergrad.
Arne Jørgen Olafsen er politimester i Follo i dag, men han har ikke mastergrad.

Ingen politimestre uten master i jus

Ifølge Dagbladet. Dersom det stemmer, vil ikke politimestre som Arne Jørgen Olafsen inneha tilsvarende stilling etter nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladet bringer i dag nyheten om at ingen av søkerne til politimesterstillingene som ikke har master i jus eller rettsvitenskap er innkalt til jobbintervju.

I stillingsutlysningen til politimesterstillingene skrev Politidirektoratet at søkerne måtte ha mastergrad, fortrinnsvis i jus/rettsvitenskap, og dersom opplysningene Dagbladet sitter på stemmer, har kravet blitt utslagsgivende for hvem som er aktuelle som politimestre.

Arne Jørgen Olafsen, politimester i Follo, er en av dagens politimestre som ikke har den ønskede mastergraden. Det har heller ikke Geir Ove Heir i Salten. Politimester i Østfold, Jon Steven Hasseldal, har master, men ikke i jus/rettsvitenskap.

Flere reagerte da POD skrev i utlysningsteksten at de ønsket master i jus/rettsvitenskap. Enkelte mente «jurist-veldet» fortsatte i politiet.

Til Dagbladet sier PF-leder Sigve Bolstad at det er uakseptabelt at gode kandidater er utelukket.

– Det godtar vi ikke, sier Bolstad.

HR-direktør i POD Karin Aslaksen sier at master er et minimumskrav, men vil ikke kommentere at PF ikke aksepterer avgjørelsen.