LUKKET DØR: I dag ble pensjonssaken behandlet av forbundsstyret i PF.
LUKKET DØR: I dag ble pensjonssaken behandlet av forbundsstyret i PF.

Ingen avklaring i «pensjonssaken»

Forbundsstyret i Politets Fellesforbund (PF) satt i møte i åtte timer i dag. Men de kom ikke fram til noen beslutning.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det holdt ekstraordinært forbundsstyremøte i Politiets Fellesforbund for å behandle den såkalte «pensjonssaken».

Politiforum kunne onsdag legge fram informasjon som motbeviste at generalsekretær Lars Øverkil hadde bedt om skriftlig utsettelse av pensjon fra Statens Pensjonskasse, slik Øverkil selv hevdet. Senere ble dette endret av generalsekretæren til at det forelå en muntlig forespørsel, noe som SPK også kunne avkrefte.

Under forbundsstyremøtet i dag lå et mistillitsforslag mot generalsekretæren på bordet. Mistillitsforslaget kom fra fem lokallag i PF Sørøst, begrunnet med at han skal ha oppgitt å ha søkt om utsatt pensjon, men likevel ikke ha gjort det.

LES OGSÅ: Krever opprydning i toppen

– Meget skadelig

I brevet fra PF Sørøst, som består av lokallagene Asker og Bærum, Søndre Buskerud, Nordre Buskerud, Vestfold og Telemark, heter det blant annet at lokallagene «er av den oppfatning at PF har alt for store utgifter knyttet til lønn og godtgjørelser til generalsekretæren»

PF Sørøst skriver at det vil være meget skadelig for pensjonssaken om ikke det umiddelbart tas tydelige grep som retter opp skaden.

«Tilliten til Lars Øverkil er med denne handlemåten og forhold til fakta/sannheter ikke lenger til stede»

Forbundsstyremøte ble hevet nå kl. 17, men forbundsleder Sigve Bolstad ønsker kun å si følgende:

– Vi er i en prosess, og tar situasjonen på alvor»

Han opplyser at han vil gå ut med mer informasjon så snart det er mer å melde, uten å antyde noe tidspunkt for dette.

Hadde informasjon

Tidligere har Bolstad fortalt at det er enighet om å «gå inn i en prosess der målet er at utbetalingen av pensjon vil bli stoppet så lenge Øverkil mottar lønn fra Politiets Fellesforbund».

Forbundsstyret, som i dag skal diskutere forholdet, er fra tidligere gjort kjent med forhandlingsresultatet av generalsekretærens lønns- og ansettelsesvilkår, fremforhandlet av forbundsleder Sigve Bolstad og nestleder Unn Alma Skatvold, opplyser PF-nestleder Skatvold til Politiforum i dag.

Det er dermed ikke riktig slik det tidligere er gitt inntrykk av i intervju med forbundsleder Bolstad at forbundsstyret ikke kjente til forhandlingsresultatet. Forbundsstyret skal også ha vært kjent med at generalsekretæren hevet pensjon i tillegg til lønns-og arbeidsvilkårene han har fått av PF.