Eirik Grønmo og Øystein Antonsen Larsen, begge førsteårstudenter ved PHS i Kongsvinger, oppfordrer Politietaten til å vise frem sin fineste bart.
Eirik Grønmo og Øystein Antonsen Larsen, begge førsteårstudenter ved PHS i Kongsvinger, oppfordrer Politietaten til å vise frem sin fineste bart.

Hvem har politiets beste bart?

Hvis du, eller noen du vet om, kan du gro finere bart enn disse to, er hansken herved kastet. Send inn bilde til Politiforum!

Publisert Sist oppdatert

- Vi er en helg gjeng på Kongsvinger som har satt i gang med dette, forteller PHS-studentene Eirik Grønmo og Øystein Antonsen Larsen til Politiforum.

Foreløpig er det mer enn ti politstudenter som har startet fri vekst av bart i november, og det forventes at det blir flere.

- Vi prøver jo å få med flest mulig. Det er oppmerksomhet til en god sak, og dessuten er det veldig morsomt, sier Antonsen Larsen.

De siste årene har det blitt en tradisjon at mange menn lar barten vokse fritt i november, for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til veldedige formå gjennom kampanjen «Movember». Menns helse og kampen mot prostatakreft er også anledningen for årets stunt.

Utfordrer politimestrene

Samtidig er dette en veldig fin anledning til å få se politietatens fineste bart, mener de to.

- Jeg vil jo gjerne få kaste utfordringen spesielt til politimestrene, hvis det er lov? spør Antonsen Larsen.

Han flirer litt i sin egen bart, med tanke på utfordringen, og forteller at han samtidig har lyst til å gi den til lærerne på PHS.

- Det finnes noen der som har godt potensiale...

I utgangspunktet er dette bare en morsom spøk, forteller Grønmo.

- Men man ser at det virker, siden det blir samlet inn store penger til kampen mot prostatakreft, sier han, og har dermed utfordringen til politifolk klar:

- Gro bart og vis at dere støtter kampen mot prostatakreft!

Skal stelles fint

- Hva slags plan har dere med deres egne barter?

- Jeg vil la den gro og stelle den fint, sier Grønmo.

Antonsen Larsen på sin side, har ikke tenkt så mye på det med bartestell.

- Jeg vil la den bli så mandig og vill som mulig, sier han til Politiforum, og forteller at han gjerne går med bart til vanlig og synes det er ganske morsomt.

- Tror dere at det finnes mange fine barter i politiet?

- Det er nok noe varierende, det er ikke alle som har like god hårvekst. Men det er sikkert mulighet til å få fra noen fine, sier de to.

Dermed er det duket for barteduell: Har du, eller noen du kjenner i politiet en bart som er verdt å vise fram? Send inn bilde til Politiforum!

-----

Send inn ditt bartebilde

-----