Robin Schaefer ble den første vinneren av Politiforums Ærespris. Nå skal prisen deles ut på nytt, og da ønsker vi forslag til aktuelle kandidater.
Robin Schaefer ble den første vinneren av Politiforums Ærespris. Nå skal prisen deles ut på nytt, og da ønsker vi forslag til aktuelle kandidater.

Hvem får årets Ærespris?

Politiforums Ærespris skal deles ut for andre gang. Vi håper du setter av tid til å nominere noen som fortjener heder.

Publisert Sist oppdatert

Da Politiforum lanserte Æresprisen høsten 2015, var det med et ønske om å hedre og løfte fram en enkeltperson i politiet som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.

Responsen var overveldende. Når nomineringsfristen gikk ut, hadde vi fått inn 24 gode kandidater. Vinneren ble, kanskje ikke veldig overraskende, Monika-varsleren Robin Schaefer.

­ – Vi er svært glade for alle de gode forslagene som kom inn i fjor, som vi mener viser at det er et behov for og et ønske om en hederspris for politiansatte. Vi mener det både er rom for, og ikke minst viktig, å løfte fram politiansatte som utmerker seg i jobben. Når vi nå ber om nye kandidater, håper vi på minst like bra respons som i fjor, sier Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt.

NOMINER DIN KANDIDAT NEDERST I SAKEN ELLER KLIKK HER FOR Å GÅ DIREKTE TIL NOMINASJON!

Alle i politiet

For vi er helt avhengige av dere - alle landets politiansatte - for å finne fram til de gode kandidatene. Et vesentlig poeng med prisen er nettopp det at vinneren skal nomineres av sine likemenn.

– Hvis du vet om en person som du tenker kan være en god kandidat til Politiforums Ærespris, håper vi at du tar deg tid til å nominere vedkommende. Vi trenger navn, kontaktinformasjon og begrunnelse, sier Mortvedt.

Han oppfordrer spesielt til å nominere kvinnelige politiansatte til prisen.

– I fjor kom det kun inn forslag om mannlige kandidater, noe vi håper ikke blir tilfelle i år. For vi vet at det også er svært mange dyktige kvinnelige ansatte i etaten også. Samtidig er det viktig å påpeke at prisen også gjelder forallepolitiansatte. Både uniformerte, sivile og jurister kan nomineres.

Frist i november

Nominasjonene må være Politiforum i hende innen 25. november.

Deretter vil juryen, bestående av redaktør Mortvedt, politiinspektør Grete Lien Metlid, leder av Politiets Fellesforbund (PF) Sigve Bolstad og politibetjent Annie Jalloh, gå i gang med sitt arbeide.

– Som i fjor kommer juryen først til å plukke ut sine fem urangerte favoritter, som deretter blir presentert i desemberutgaven av Politiforum, samt på vår nettside. Den endelige vinneren blir kåret i januar, basert på juryens vurdering og leseravstemning på Politiforum.no, sier Mortvedt.

Nominasjon til Æresprisen