Odd Reidar Humlegård.
Odd Reidar Humlegård.

Humlegård vil bli politidirektør

Odd Reidar Humlegård bekrefter nå at han har søkt på stillingen som politidirektør på fast basis. Han har fungert i stillingen siden august.

Publisert Sist oppdatert

Da ble Kripos-sjefen, som også har vært leder for Utrykningspolitiet, nærmest headhuntet til stillingen som midlertidig politidirektør etter at Øystein Mæland trakk seg.

Nå bekrefter Humlegård overfor Aftenposten at han har søkt på stillingen som politidirektør på fast basis, etter at søknadsfristen gikk ut tirsdag.

I et intervju med Politiforum tidligere i høst, svarte Humlegård dette på spørsmålet om han hadde tenkt på å søke stillingen:

– Jeg synes det er vanskelig å svare på det. Jeg har bestemtmeg for at jeg skal gjøre det jeg kan for å rigge dette så godt som mulig forfortsettelsen. Men jeg kan si det slik at om jeg skulle søkt på denne jobbenher, da krever jeg mer tid til en grundig vurdering.

Nå har 51-åringen etter all tydelighet fått den tiden han trenger.

Humlegård regnes av de fleste som favoritt til jobben, og ble under Politiets Fellesforbunds landsmøte i Molde møtt med stående applaus etter sitt innlegg om hvordan han ville bygge opp politiet.

Deretter kom også PF-leder Arne Johannessen fra talerstolen med en oppfordring om at han håpet Humlegård kom til å søke stillingen - en oppfordring som også ble møtt med applaus.

Og søke på jobben gjorde altså Humlegård.

Hele søkerlista er ventet å offentliggjøres i løpet av torsdag.