Dette er Ahmed Merabet, politimannen som ble henrettet under terrorangrepet.
Dette er Ahmed Merabet, politimannen som ble henrettet under terrorangrepet.

Her synger de for Franck og Ahmed

De to politimennene ble drept i går. Fagforeningen ønsker å gi alle franske politimenn gratis togbilletter til begravelsene.

Publisert Sist oppdatert

42 år gamle Ahmed Merabet var på patrulje på motorsykkelen sin i den franske hovedstaden i går. Han jobbet som politibetjent i den samme delen av Paris som kontoret til satirebladet Charlie Hebdo ligger i.

Da han prøvde å gripe inn utenfor bygget ble han skutt og skadet, skriver den franske avisen LeMonde. Deretter løp terroristene bort til ham og henrettet ham på kloss hold mens han lå nede på fortauet. Ahmet Merabet etterlot seg en kone.

49 år gamle Franck Brinsolaro jobbet i politiets Service de la protection, livvakttjenesten. Han var på jobb for å ivareta sikkerheten til redaktøren i Charlie Hebdo.

Både redaktøren og Brinsolaro ble drept av terroristene inne i redaksjonslokalet, skriver LeMonde. Brinsolaro etterlater seg kone og to barn.

Sang for Brinsolaro og de andre drepte

Klokken 18.00 i kveld samlet innbyggerne i Bernay, byen der livvakt Brinsolaro bodde, seg på på torget, melder den lokale radiokanalen Tendance Ouest.

Flere politifolk skal ha møtt opp. De mintes de som ble drept i går. Og spesielt Franck Brinsolaro.

I videoen til høyre kan du se folkemassen synge.

Fagforeningen i sjokk

– I dag har vi betalt en høy pris for beskyttelsen av verdiene til republikken, sa Henri Martini, generalsekretær i den franske politifagforeningen Unité SGP Police i en uttalelse i går.

I kveld sier han at hovedprioriteten nå må være å stå sammen. Og Martini ønsker å få på plass en avtale som sikrer franske politimenn gratis transport med jernbanen til begravelsene, mot at de viser politi-ID. På den måten kan politifolk få være med på hyllesten.

Over nettsiden til fagforeningen ruller nå et blått banner med teksten: «Ahmed og Franck er ofre. Alle våre tanker går til deres familier, venner og kolleger».

Nicolas Comte, assisterende generalsekretær i den samme fagforeningen, sier i et intervju på fransk TV at de er i sjokk.

– Det finnes ikke ord. Som politimann har jeg tenker jeg spesielt på våre to kolleger, som døde i tjenesten, sier Comte.

Blir hyllet på internett

Siden i går kveld har Merabet som ble utsatt for den brutale henrettelsen som ble fanget på video, blitt hyllet på sosiale medier. Hashtagen #JeSuisCharlie har av flere blitt omgjort til #JeSuisAhmed

I løpet av natten og formiddagen torsdag ble bildet av Merabet spredd. Britiske politifolk sendte ut twittermeldinger med bildet, der de ba medier bytte ut videoen med henrettelsen med bildet av den smilende politimannen. Merabet burde få respekten han fortjente.

I kveld har også bildet nått norske nettaviser.

Politikvinne drept torsdag morgen

Torsdag formiddag ble en ny politibetjent drept i utkanten av Paris.

En mann bevæpnet med MP5 og iført skuddsikkervest skøt mot en politikvinne og en kommunalt ansatt like etter klokken åtte i morgentimene, melder AFP.

Politikvinnen døde senere av skadene. Saken var først ikke satt i tilknytning til gårsdagens terrorangrep, men fredag melder AFP at