Politiredaktør Odd Reidar Humlegård på Politiets Fellesforbunds landsmøte.
Politiredaktør Odd Reidar Humlegård på Politiets Fellesforbunds landsmøte.

Har bestemt seg for politimestere

Politidirektør Odd Reidar Humlegård har bestemt seg for hvem han mener bør bli nye politimestere.

Publisert Sist oppdatert

Det sa politidirektøren under Politiets Fellesforbunds (PF) landsmøte tirsdag.

- Hvis det blir slik jeg har innstilt på, så er jeg godt fornøyd med sammensetningen. Vi har gjort en grundig jobb med å finne nye politimestere, sa politidirektøren.

Hvem han har landet på, kunne han imidlertid ikke røpe for PFs landsmøte. Men politidirektøren sa at flere av de som i utgangspunktet var gode kandidater, hadde trukket seg underveis.

- Vi har hatt flere titalls personer inne til samtaler, intervjuer og testing. Både jurister, politiutdannede, politiutdannede med mastergrad, og personer med annen bakgrunn. Jeg kan ikke si noe mer om hvem vi ender opp med, men jeg er opptatt av å få inn et mangfold av folk, sa Humlegård.

På spørsmål om den nye politimesterkabalen vil gi bedre kjønnsbalanse enn dagens sammensetning, der kun fem av 27 politimestre er kvinner, svarer politidirektøren følgende:

- Vi har brukt tid på kjønnsbalanse i rekrutteringen, og sittet sent og tidlig med intervjuer.

- Vi ønsker å dekke opp mangfoldet på kjønnsbalanse, men må vente og se hvordan det blir seende ut til slutt. Jeg kan ikke si noe om resultatet, men i vår innstilling har vi vært opptatt av kjønnsbalanse.

Det er Kongen i statsråd som formelt utnevner de nye politimesterene.