Jubel og applaus: Politifolkene som deltok under homoparaden i Oslo 2013, ble tatt godt imot.
Jubel og applaus: Politifolkene som deltok under homoparaden i Oslo 2013, ble tatt godt imot.

Håper på paraderekord

I år skal Politihøgskolen for første gang ha stand på Europride i Oslo. Kanskje blir det også rekordhøy politideltakelse i paraden.

Publisert Sist oppdatert

Det tror politioverbetjent Bård Stensli, som er en del av politiets arbeidsgruppe i forkant av årets Europride - den europeiske versjonen av Oslo pride/Skeive dager, som går på rundgang i europeiske land. I år er det Oslos tur, og Stensli håper på rekordhøy politideltakelse under paraden den siste lørdagen i juni.

– Vi har et mål om å nå hundre deltakere. Det er omtrent en tidobling fra det vi har hatt før. Vi får også besøk av internasjonale kolleger som vil være med å gå, i uniform. Blant annet kommer de fra Belgia, og jeg regner med fra Sverige også.

Det viktigste i år er imidlertid Politihøgskolens (PHS) stand under Europride, sier han.

– At det står en stand i Pride park, har vi jobbet for lenge, og nå er det endelig realisert. Jeg håper det kan bli en fast stand. Det er PHS som bemanner den, og studenter vil dele ut materiell og informere om politiet. Akkurat som på andre festivaler, som for eksempel Mela-festivalen. Så i år handler Europride for politiets del både om synliggjøring og rekruttering, forklarer Stensli.

Han skryter av Oslo politidistrikt, som sammen med både Politiets Fellesforbund, Politidirektoratet og PHS har bidratt inn i arbeidsgruppen.

– Innsatsen har vært helhjertet, og jeg er så glad for at det endelig er flere som er med å dra. Det er viktig, fordi synliggjøring gjør noe med arbeidsmiljøet vårt. Det viser at du ikke behøver å være noen annen enn den du er. Samtidig er fokuset utad at politiet skal inngi tillit. Over tid tror jeg det kan skape annet syn på politiet fra denne gruppa her.

I år blir det også felles frokost på politihuset i Oslo før paraden, for alle som vil være med å gå.

– Det er viktig å påpeke at dette er åpent for alle, ikke bare homofile og lesbiske. Alle som vil støtte opp om saken er hjertelig velkomne, understreker Stensli.