Betina Riegelhuth, politietterforsker og landslagsspiller i håndball, ser fram mot EM-sluttspillet.
Betina Riegelhuth, politietterforsker og landslagsspiller i håndball, ser fram mot EM-sluttspillet.

Håndball-Betina: – Kanskje er det fra politiet jeg har det?

Betina Riegelhuth er klar for semifinale i håndball-EM, tross tap mot Ungarn onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld spilte Norge den siste kampen i mellomrunden i håndball-EM mot Ungarn.

Betina Riegelhuth, politietterforskeren på Hamar, er blitt omtalt som Norges hemmelige våpen. Før kampen sa Riegelhuth til Politiforum hun at hun og laget var klare.

– Vi fokuserer på denne kampen og ønsker å ta med oss en god opplevelse som vi kan jobbe med fram mot semifinalen. Får jeg muligheten ønsker jeg å bidra, sier Riegelhuth.

Men landslaget tapte klart 29-25. Likevel har det lite å si for Norge og Riegelhuth, som scoret ett mål i kampen. Håndballandslaget er uansett klare for semifinale på fredag.

Har fått klubbtilbud

Etter en forsiktig start har Riegelhuth kommet mer med i mesterskapet. Mot Spania scoret hun sju mål og TV-seerne kåret henne til banens beste.

– Det har vært utrolig moro så langt. Jeg er debutant og valgte å ha lave forventninger. Jeg var innstilt på å få det jeg fikk, og derfor er jeg veldig takknemlig for å få være med å bidra inn i laget, forteller Riegelhuth.

Den venstre bakspilleren har kontrakt med Storhamar ut sesongen, men har fått nye klubbtilbud etter framvisningene så langt i EM.

– Det blir en vurdering etter sesongen, men det er ikke noe jeg ønsker å tenke på nå, sier politietterforskeren, som ifølge NTB ikke er sikker på om hun ønsker å spille håndball på fulltid.

Ser likhetene mellom jobb og håndball

For Betina Riegelhuth er nemlig glad i 50 prosent-jobben som etterforsker på Hamar politistasjon. Til Politiforum sier Riegelhuth at hun er heldig som har den jobben.

– De har lagt godt til rette for meg, og jeg tror det er så enkelt å kombinere jobbene som det kan få blitt. De har gitt meg god hjelp på veien, dyttet meg fram og gjort det enklere å kombinere. Det er jeg glad for, sier Riegelhuth om støtten fra politikollegene.

– Er det noe du kan ta med deg fra jobben ut på håndballbanen?

– Det er vel kanskje ikke noe direkte overførbart, men jeg føler meg veldig rolig. Flere tror det kan komme derfra, fra et stressende og krevende yrke, forteller Riegelhuth.

Sånn sett kan man kanskje se likheter mellom de to jobbene, tror hun.

– Jeg tar utfordringene som kommer på banen som jeg gjør i politijobben. Så kanskje er det derfra man ta det på et vis?