Han har vært tett på fire drap

På under ett år har polisassistent Johannes Dontsios vært raskt på åstedene for skyting og drap fire ganger. Men han er ikke redd for å patruljere.

Publisert Sist oppdatert

Å kjøre patrulje i Malmø kan være svært krevende.

– Jeg sto ved torget og hørte tre skudd i rask rekkefølge. Jeg beveget meg raskt mot stedet og ble møtt av løpende folk som skrek «han sjuter, han sjuter», forteller politimannen.

En person var skutt i begge bena av en ung gutt. Mistenkte hadde løpt av gårde. Dontsios ble på stedet mens en kollega løp etter gjerningsmannen.

Etter en kort jakt i sentrum, ble mistenkte pågrepet og våpenet funnet. Skytingen var ikke direkte relatert til gjengoppgjør, viste det seg.

31. januar smalt det igjen mens han var på patrulje. En person satt i en bil, pepret med tre skudd. Det var et nytt gjengoppgjør.

Dontsios prøvde førstehjelp, men mannen var død da han ankom sykehuset.

– Jeg er ikke blitt redd for å kjøre patrulje, men med så mange skyteepisoder, har vi måttet gjennomgå vår taktikk igjen. Det er stor sjanse for at vi står midt oppe i skyting pågår, slik situasjonen nå er blitt, sier politimannen.

Han er en av to utdannede dialogpolitibetjenter i Malmø, og sier han vil se til Oslo-politiets metoder, som har lykkes med bruk av dialog med kriminelle.

– Vi må få hjelp til å løse disse problemene, og det kan bli spennende å bruke dialog som metode også innenfor denne type saker, sier den nyutdannede dialogpolitimannen.