Atle Roll-Matthiesen har rykket opp fra stillingen som fagdirektør i PODs politifagavdeling, og er nå midlertidig leder for avdelingen etter at Knut Smedsrud fikk ny jobb. Arkivfoto.
Atle Roll-Matthiesen har rykket opp fra stillingen som fagdirektør i PODs politifagavdeling, og er nå midlertidig leder for avdelingen etter at Knut Smedsrud fikk ny jobb. Arkivfoto.

Han er ny sjef i PODs politifagavdeling

Atle Roll-Matthiesen fungerer som ny avdelingsdirektør i politifagavdelingen hos Politidirektoratet (POD), fram til ny ansettelse er foretatt.

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter POD overfor Politiforum.

«Atle Roll-Matthiesen fungerer som avdelingsdirektør i politifagavdelingen fram til ny avdelingsdirektør er på plass», skriver direktoratet i en e-post gjennom sin kommunikasjonsavdeling.

Roll-Matthiesen har vært fagdirektør i politifagavdelingen siden høsten 2013. Da ble han beordret inn i stillingen av politidirektør Odd Reidar Humlegård, som jobbet tett sammen med Roll-Matthiesen da de begge jobbet for Kripos.

Trakk seg fra Ungdoms-OL

Roll-Mathiessen forlot jobben i Kripos våren 2012 for å bli administrerende direktør for årets Ungdoms-OL. Et drøyt år senere trakk han seg fra denne stillingen, før han kort tid senere altså ble innbeordret til POD.

- Han var ute i ett år og skulle tilbake til politiet. Situasjonen var kritisk i politifagsavdelingen. Vi trengte mer ledelse med fagkunnskap, siden POD skal ha en sterkere rolle i styringen av særorganene. Derfor var det viktig å få inn folk med hans kompetanse, sa Humlegård om innbeordringen i et intervju med Dagens Næringsliv.

- Det er usikkert hvor lenge han vil være, fortsatte Humlegård.

Blir utlyst i nær framtid

To år senere har Roll-Matthiesen rykket opp som midlertidig leder for avdelingen, etter at Knut Smedsrud for en uke siden ble ansatt som ny direktør for avdelingen for krisehåndtering og beredskap i POD.

Direktoratet opplyser nå at de jobber med en utlysning av stillingen.

«Stillingen vil bli lyst ut i nær framtid», skriver POD.