Gullet «kom hem»

Bergen politiidrettslag er nybakte politimestere i fotball for herrer, for andre år på rad. De beseiret Sør-Trøndelag i finalen.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje er det en forsmak på hva som venter i cupfinalen den 6. november, når Aalesund og Brann møtes på Ullevaal stadion? Da drømmer nok bergensere flest om å hente cupen «hem» til hjembyen. For laget fra Bergen politiidrettslag har drømmen gått i oppfyllelse - den 29. september hentet de hjem gullmedaljene i politimesterskapet i fotball.

Vant 3-0

På kunstgressbanen på Ski i Akershus, var det ingen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren: Bergenserne slo Sør-Trøndelag 3-0 i finalen, etter at det sto 2-0 til pause.

Dette var andre år på rad at bergenserne ble utendørsmestere i fotball. Det lover godt foran innendørsmesterskapet i Bergen i januar 2012. Grenleder i fotball i Norsk politiidrettsforbund, Frode Misje, forteller at det nok er innendørsfotballen, med over 700 deltakere, som er mest populær.

- For utendørsfotballen går det litt i bølger. I 1997 var det 23 herrelag, og da måtte vi spille kvalikkamper. Senest for tre år siden var det kun fire herrelag, men i år var det åtte, sier han.

Kamper for Sogndal

Nivået i turneringen er tidvis ganske høyt. I både herreklassen og dameklassen deltok polititjenestemenn og -kvinner med erfaring fra respektive toppserier.

- En spiller fra Bergen har blant annet 20 kamper for Sogndal, sier Misje.

Aldersspennet på deltakerne ligger fra 21 år og oppover. De aller fleste i herreklassen er rundt midten av 30-årene.

- Stopperne til Tromsøs herrelag var 45 og 49 år gamle, men det var unntaket! smiler Misje.

Han er selv leder for vinnerlaget på herresiden, og kunne som grenleder fornøyd dele ut gullmedaljene til guttene fra Bergen. Så får det bare være at banens beste spiller var Kenneth Moen fra Sør-Trøndelag.

PS: Damelaget til Bergen tapte bronsefinalen 0-5 for arrangørlaget Follo.