FORNØYD: Justisministeren er fornøyd med å ha fått reformen i havn i Stortinget.
FORNØYD: Justisministeren er fornøyd med å ha fått reformen i havn i Stortinget.

Godt grunnlag for politiet i mange år fremover

En fornøyd justisminister Anders Anundsen svarte dette på Politiforums spørsmål om reformen, etter en lang dag i Stortingssalen 10. juni.

Publisert Sist oppdatert

Det var en fornøyd justisminister Anders Anundsen som 10. juni kunne konstatere at politireformen er et faktum, etter en lang dag i Stortingssalen.

− Gratulerer med å få samlet et bredt Stortingsflertall for politireformen. Hvordan vil du kommentere det som nå er vedtatt?

− Det viktigste jeg ønsker å fremheve er at vi nå har fått frem et historisk vedtak som vil legge grunnlaget for norsk politi i mange år fremover, og som vil være helt avgjørende for å løse de oppgavene politiet står overfor

−Vil du etterkomme PFs krav om penger til å «smøre» reformen? Se dette sammen med politidirektør Humlegårds bønn om få beholde effektiviseringsgevinsten. Kommer du til å trekke inn fra politiet den beregnede gevinsten på 400 millioner kroner fra neste års politibudsjett?

− Det økonomiske vil inngå som en del av den ordinære budsjettbehandlingen, men jeg kommenterer ikke budsjettbehandlingen for 2016 nå.

– Per Olaf Lundteigen i Senterpartiet hevder at 22.7-kommisjonens rapport ikke på ett punkt gir grunnlag for en så stor omorganisering av politiet som nå er vedtatt. Hvordan stiller du deg til det?

– Det er jeg fundamentalt uenig i. Mye av 22.7-kommisjonens kritikk av politiet gikk på at det var mangelfull tilgang til ressurser og det var ressursene som ikke fant hverandre. Vi så alle at Nordre Buskerud ikke var i stand til å håndtere krisen. Helt åpenbart må man tenke annerledes på politisiden. Politianalysen tok 22.7-kommisjonens rapport videre. Det Stortinget nå har vedtatt, er vårt svar på mye av den kritikken som rammet politiet etter 22.7, sier Anundsen.