Gjev pris til Politiforums journalist

Erik Inderhaug vant Fagpressens journalistpris for andre gang

Publisert Sist oppdatert

I konkurranse med et uttall journalister fra Fagpressens 240 medlemsblader, stakk Politiforums journalist av med den gjeve "Journalistprisen". Slik han gjorde for også to år siden.

Inderhaug fikk prisen for reportasjen "Ut av skapet", om den homofile politiskolestudenten som kom ut av skapet og gikk rett inn i landets største homoparade – i full uniform.

Fagpressen.no skriver:

Jurymedlem Aina Johnsen Rønning overrakte prisen og leste juryens begrunnelse:

"Uniformerte politifolk i homseparaden Europride er kanskje det ultimate beviset på hvor åpent homofile tas i mot i dagens samfunn. Men journalist Erik Inderhaug jobbet hardt for å få homofile politifolk til å stå frem. I flere måneder bearbeidet han politistuden Åsmund Ebbestad som til slutt gikk med på å komme "ut av skapet" i fjorårets parade. I en varmt skrevet og faglig god artikkel viser Inderhaug hvorfor det likevel ikke er lett å være åpent homofil i politiuniform – og hvorfor det er viktig å ta steget ut av skapet. Ebbestad var selv mest overrasket over all applausen han fikk fra mange godt voksne langs paraderuten, og hans refleksjon oppsummerer godt. Han sier: – Den gangen de var unge, var de kanskje i en vanskelig prosess med å komme ut av skapet selv, i en tid hvor det faktisk var ulovlig å være homofil. Å gå fra det, hvor politiet selv står for straffeforfølgelsen, til at politiet selv deltar i paraden, er veldig beskrivende for utviklingen.

Politiforum tar i denne artikkelen et viktig ansvar for å løfte frem et tema som er vanskelig for flere hundre norske polititjenestefolk, der de fleste fremdeles skjuler sin legning. Erik Inderhaugs hjertevarme artikkel overbeviste juryen."

Redaksjonen gratulerer

Fra Politiforums redaksjon, slutter vi oss til gratulantene.

Som redaktør av bladet, har jeg lyst til å si at vi er stolte av å ha Erik Inderhaug med på laget. Han har en egen evne til å få kontakt og inngi tillit til intervjuobjektene. Samtidig evner han å formulere tekstene så godt, at han får frem de menneskelige kvalitetene til de han intervjuer. Gang på gang ser vi hvordan hans kvaliteter driver frem de helt spesielle historiene som rører ved følelsene til leserne.

Politiforum gratulerer samtidig Khrono som vant selve Fagpresseprisen 2014, journalistene Kari Anne Dolonen og Ann-Kristin Bloch Helmers i Sykepleien som vant Fagpressens pris i undersøkende journalistikk for arbeidet "Helsesøstre slår alarm", = Oslo for deres sms-baserte betalingsløsning som førte til at de vant Fagpressens første innovasjonspris, Kommunal rapport som vant Fagpressens markedspris med kampanjen "Det offentlige gullegget". Bladet Fjell og Vidde vant fotoprisen med et bilde av fotograf Marius N. Pettersen. Bladet Sykepleien vant sin andre pris i klassen for beste forside.