Her på politihuset på Kongsvinger er jurister oppgitte over at vaktordninga endres, og konsekvensene det medfører.
Her på politihuset på Kongsvinger er jurister oppgitte over at vaktordninga endres, og konsekvensene det medfører.

Går ned i lønn – slutter i jobben

Politidistriktet endrer vaktordninga, noe som fører til at lønna for politijurister går ned. Nå slutter enkelte i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Det er NRK Hedmark og Oppland som i dag kan fortelle om den nye vaktordninga for politijuristene på Kongsvinger i Innlandet politidistrikt.

For å spare penger har distriktet lagt om vaktordninga. Det gjør at flere ansatte kan gå ned mellom 50.000 og 150.000 kroner i lønn.

– Budsjettene er stramme og vi skulle gjerne hatt mer penger. Politidistriktet sparer penger på den nye vaktordningen, men vi kan ikke bruke de pengene til å dekke opp lønnskuttet, sier politimester i Innlandet, Johan Brekke, til NRK.

Ommlegginga av vaktordninga innebærer at flere politijurister skal dele på jourvaktene. Dermed blir det færre og mindre økonomiske tillegg på politijuristene, som fram til i dag har hatt mange jourvakter.

Tillitsvalgt for fagforeninga Politijuristene i Innlandet politidistrikt, Henning Klauseie, frykter lengre saksbehandlingstid og henleggelser hvis mange jurister slutter.

– Jeg har vært tillitsvalgt siden 2009, og har aldri opplevd en tilsvarende stemning. Folk er frustrerte over det store kuttet og mange vurderer å slutte, noen har allerede gjort det, sier han til NRK.