Det blir trolig ny leder av Vest politidistrikt og for politihuset i Bergen.
Det blir trolig ny leder av Vest politidistrikt og for politihuset i Bergen.

Går mot lederskifte i Vest

Ingen nåværende politimestre har søkt lederjobben i Hordaland og Sogn og Fjordane – i Vest politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

I dag offentliggjorde politiet de foreløpige søkerlistene for politimesterstillingene. I Vest politidistrikt, distriktet som erstatter Hordaland politidistrikt og Sogn og Fjordane politidistrikt, går det mot lederskifte.

Vest politidistrikt er nemlig det eneste distriktet der ingen av dagens politimestre har søkt den ledige stillingen. I alle andre distrikter ønsker minst én nåværende politimester å være politimester i framtiden.

Krevende jobb

Geir Gudmundsen har ikke søkt stillingen så langt. Han var politimester i Hordaland politidistrikt fram til i vinter. Da trakk han seg først midlertidig, og så permanent, etter Monika-saken og behandlingen av varslingen som fulgte. Han har vært innbeordret til Politidirektoratet siden han trakk seg som politimester.

Ikke søkt: Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen.
Ikke søkt: Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen.

Etter at Gudmundsen trakk seg lørdag 14. februar, tok visepolitimester John Reidar Nilsen over styringen av distriktet. Han ba om ro til å rydde opp. Men i de foreløpige søkerlistene står heller ikke Nilsen oppført. Politiforum har forsøkt å komme i kontakt med Nilsen, uten hell.

Jobben i Vest politidistrikt er krevende. I tillegg til å ordne opp i Hordaland der politiets tillitt er tynnslitt, innebærer politimesterstillingen ansvaret for å slå sammen distriktet med Sogn og Fjordane. Politiforum vet at skepsisen har vært stor mot sammenslåingen blant politifolk i Sogn og Fjordane.

Tre søkere

Søker ikke: Politimester i Sogn og Fjordane, Ronny Iden
Søker ikke: Politimester i Sogn og Fjordane, Ronny Iden

Heller ikke politimester i Sogn og Fjordane, Ronny Iden, har søkt jobb som politimester. Dermed går det mot en ny toppleder i Vest.

– Det er ikke noe hokus pokus bak at jeg ikke søker. Jeg bor for det første i Sogn og Fjordane, og jeg har ikke ambisjon om å være politimester videre. Jeg har vært konstituert politimester lenger enn planlagt, og ikke alle har en politimesterdrøm i magen, sier Iden om hvorfor han ikke har søkt.

Fristen for å søke jobb som politimester har imidlertid ikke gått ut. Det er derfor fortsatt mulig for tidligere politimester Gudmundsen, nåværende Hordaland-sjef Nilsen og andre kandidater å søke fram til 30. september.

Totalt har tre personer søkt stillingen som politimester i Hordaland så langt. Rune Birgir Nilsen, Rune Skjold og Anne-Margrete Bollmann er de tre søkerne.

De kommende 20 dagene vil vise om de får konkurranse fra flere.