Her er Frøydis Adamson (48) i Oslo rådhus for å motta vitnemålet. Nå har hun fast jobb.
Her er Frøydis Adamson (48) i Oslo rådhus for å motta vitnemålet. Nå har hun fast jobb.

Frøydis (48) har fått jobb

Få nyutdannede politifolk har fast jobb, men vårens eldste politistudent er klar for arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har fått fast stilling, forteller Frøydis Adamson fornøyd.

Politiforum har den siste tiden skrevet om at kun én av sju av politistudentene som mottok vitnemål i juni har fått fast jobb så langt. Mange jobber i stedet svært korte vikariater.

Men Adamson, som i en alder av 48 var den eldste som fullførte politiutdanningen i vår, er altså en av få som har fått fast jobb

– Jeg skal jobbe som etterforsker på økoteamet i Follo, forteller Adamson.

Avgjørende bakgrunn

Adamson har fortid som siviløkonom.

– Nå skal jeg etterforske saker av økonomisk karakter som ikke den vanlige etterforskningsavdelingen i Follo tar. Bakgrunnen min har nok vært avgjørende for at jeg fikk jobben. Jeg hadde kompetansen som skulle til, slår hun fast.

Da Adamson snakket med Politiforum i februar, fortalte hun at hun ønsket seg en jobb innen ordensavdelingen.

– Jeg søkte jobber innen orden også, men det kan virke som om det er et område der det er lettere for de yngre å få jobb. Det hadde sikkert vært spennende med et halvår med litt fart og blålys, men nå er jeg glad for å ha fått den jobben jeg har fått, sier hun.

– Snakker bare om jobb

Ifølge Adamson er jobbmarkedet et tema det snakkes mye om blant studentene på Politihøgskolen.

– Det er ikke så mye annet det snakkes om. Jeg hadde mange flinke folk i klassen og lurte ofte på hvorfor ikke de hadde jobb. Det er folk som har gode karakterer og er flotte personer, som kan mye og snakker flere språk. Men de blir ikke innkalt til intervjuer, forteller Adamson.

Selv følte hun ikke så mye på jaget etter jobb som de andre.

– Det er klart at jeg aldri følte meg sikker. Og jeg har søkt noen jobber siden i vår. Men ettersom jeg er eldre enn de fleste medstudentene mine, stiller jeg meg kanskje også i en litt annen økonomisk situasjon. Jeg søkte på det jeg ønsket å jobbe med, men følte ikke at jeg måtte ha jobb med en gang. Jeg tenkte at det ville løse seg, forklarer Adamson.

I midten av august - samme måned som hun fyller 49 år - starter hun i jobben som etterforsker.