Frikjent av spesialenheten

UP-betjenten ble målt til 203 km/t da han tok en råkjører på riksvei 17 i Nordland. Nå er betjenten frikjent av Spesialenheten for politisaker.

Publisert Sist oppdatert

Tom Freddy Johansen tok i høst en råkjører på riksvei 17 i Nordland, men ble i etterkant satt under etterforskning av Spesialenheten.

Årsaken var at UP-betjenten var oppe i 203 km/t under jakten på råkjøreren.

Da fattet Spesialenheten interesse for saken, og de sikret seg videoen fra UP-bilen. Videoopptaket ble sendt til SINTEF-forsker Dagfinn Moe.

– På bakgrunn av det de så i videoopptaket, konkluderte de i sin rapport med at jeg hadde kjørt på en uforsvarlig måte som rammes av Vegtrafikklovens § 3, sa Johannesen til Politiforum i oktober.

Nå har Spesialenheten imidlertid konkludert i saken, og resultatet er henleggelse etter bevisets stilling, melder Avisa Nordland.

I kjennelsen konkluderes det med at det har blitt kjørt uaktsomt, men i totalvurderingen er det ikke funnet grunnlag for straffereaksjoner mot tjenestemannen, skriver avisa.

Fra Spesialenhetens side understrekes det at det under UP-bilens innhenting av råkjøreren ikke var noen «faremomenter ved kjøringen», skriver Avisa Nordland.