Betina Riegelhuth er landslagsspiller i håndball og politietterforsker på Hamar.
Betina Riegelhuth er landslagsspiller i håndball og politietterforsker på Hamar.

Flyr høyt i håndball-EM

Politietterforskeren Betina Riegelhuth har fått spilletid i alle Norges kamper under håndball-EM.

Publisert Sist oppdatert

Riegelhuth er med sine 12 mål fordelt på drøyt 62 minutters spilletid, Norges mest effektive målscorer i håndball-EM. Det går omtrent 5 minutter og 10 sekunder mellom hvert mål hun scorer.

Og 75% uttelling på skuddforsøkene sine, er det kun Heidi Løke (79%, 23 mål på 29 skudd) som matcher.

Politietterforskeren fra Hedmark politidistrikt har fem spillere - deriblant storesøster Linn-Kristin Riegelhuth Koren - foran seg på toppscorerlista, men har markert seg sterkt hittil i mesterskapet.

Ble banens beste

Høydepunktet hittil kom under kampen mot Spania på lørdag, hvor 27-åringen banket inn sju mål og var en sterk bidragsyter i Norges tremålsseier. Av VG fikk hun karakteren 8/10, og ble kåret til banens beste.

- Det var utrolig deilig å få satt det første skuddet, og så får jeg satt et par til. Det var kjempegøy å kunne bidra litt, sa Rigelhuth til TV2 etter kampen.

Mesterskapsdebutanten ble også skrytt opp i skyene av lagvenninner og trenere etter triumfen.

- Hun gjorde det så sykt bra. Hun kom utpå og tenkte ikke på noe. Hun slappet bare av og satte ballene i mål. Hun hjalp oss inn i kampen. Det siste målet i førsteomgangen – hun skjøt jo nesten fra midten! Hun var ekstremt viktig i dag, sa Camilla Herrem til VG etter kampen.

- Betina, måten hun kom inn på og var uredd, det var gøy å se på. Jeg blir stolt! la Heidi Løke til.

Kastet opp

Mesterskapet kunne imidlertid fått en kjedelig utgang for politietterforskeren. Torsdag, to dager før hun storspilte mot Spania, ble 27-åringen isolert fra resten av laget etter å ha kastet opp.

Men en dags restitusjon var det som skulle til.

- Det var ingen stor dag i går. Det var en rolig dag der jeg spiste godt og bygde meg opp igjen. Men jeg var litt usikker på hvordan dagen i dag skulle bli. Det var gøy å få bli med, og å få bidra, sa Riegelhuth til VG etter Spania-kampen.

Kollegene følger med

På politihuset på Hamar, hvor Riegelhuth jobber til daglig, har kollegene hennes varslet at de kommer til å følge henne tett i håndball-EM. Før mesterskapet startet, sa sjefen hennes Steen Morten Johansen dette til Politiforum:

– Selvfølgelig skal vi følge med på EM! Det var mye spenning her før landslagsuttaket. Og det var is og roser da hun blei tatt ut, forteller han.

Riegelhuth fikk fast jobb på politistasjonen etter studiet. Nå har hun etter råd fra landslaget trappet ned stillingsprosenten for å satse håndball.

– Men hun er flink til å strukturere hverdagen og dyktig i jobben sin. Vi synes dette er veldig artig, sier Johansen.