MER PENGER: Svensk politi får mer penger i neste års budsjett. Bakteppet er en rekke skyteepisoder i helga, hvor tre personer er skutt og drept. ARKIVFOTO

Flere skyteepisoder i Sverige i helga: Nå får politiet mer penger

Sveriges statsminister gir to milliarder ekstra til politiet for å bekjempe kriminaliteten.

Publisert Sist oppdatert

På en pressekonferanse i går kveld spytter Löfven-regjeringen inn to milliarder ekstra til svensk politi, noe som betyr nærmere 300 millioner svenske kroner mer enn det den svenske Polismyndigheten har bedt om.

Over en treårsperiode er satsingen på hele 7,1 milliarder svenske kroner, skriver Polistidningen. Det tilsvarer nærmere 6,7 milliarder norske kroner.

Bakteppet er en rekke skyteepisoder nå i helga, hvor tre personer har mistet livet.

Fredag ble en mann i 30-årene skutt i hodet i Uppsala. Samme dag ble en annen skutt i ansiktet utenfor Stockholm, mens på lørdag ble en mann på 25 år skutt i nærheten av Borås. Alle tre døde senere på sykehus.

– Dette er ikke akseptabelt. De ansatte i politiet skal føle samfunnets støtte og anerkjennelse, sa Stefan Löfven på pressekonferansen.

Har ventet lenge på at regjeringen skal innse alvoret

Pengene er satt av til neste års budsjett og skal blant annet gå til å ansette flere i politiet. Regjeringen krever samtidig en høyere oppklaringsprosent i politisaker over hele landet.

Lena Nitz i Polisforbundet er svært fornøyd.

– Endelig et betydelig og viktig bidrag for politiet. Vi har lenge ventet på at regjeringen skal erkjenne alvoret i politiets manglende ressurser. Med to milliarder ekstra i 2018 gir det muligheten for å bedre politiets jobbsituasjon, sier hun til Polistidningen.

Powered by Labrador CMS