Malinois' framtid som politihund skal opp til vurdering i vår.
Malinois' framtid som politihund skal opp til vurdering i vår.

Finsk politi vil ikke stoppe testing av malinois

Av Finlands 260 politihunder er 153 av rasen mailinois.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver den finske statskanalen Yle. Norsk politi undersøker nå om rasen mailinois er egnet som politihund, og finsk politi sier til Yle at de følger situasjonen i Norge.

Pekka Kokkonen i finsk politi ser imidlertid ikke grunn til å stoppe noen testing på grunnlag av situasjonen i Norge.

– Det er funnet gener som kan gjøre rasen er disponibel for voldelig oppførsel, men det samme genet finnes også i andre raser. Vi følger saken svært nøye, og vi sørger for at våre egne testmetoder er gode. Vi vil reagere umiddelbart hvis det oppstår problemer i en bestemt rase, men for øyeblikket har vi ikke noen grunn til å utelukke malinois fra poiltiet, sier Kokkonen til Yle.

Den vanligste rasen i Finland

I politiet i Finland er det rundt 260 hunder i tjeneste, og 153 av dem er belgisk malinois, samme type som i Norge. Schaefer er den nest vanligste rasen.

Kokkonen sier det også i Finland har vært uheldige hendelser med hundene, men at de er få og ikke har hatt alvorlige konsekvenser.

– I disse tilfellene har vi undersøkt årsaken nøye, og i de fleste av dem er det menneskers handlinger og at hunden har gjort som den er trent til, som har kjennetegnet situasjonene.

I Norge venter Politidirektoratet å ha sin konklusjon på om malinois hører hjemme i politiet klar før sommeren.