Helge Mehus, Johan Fredriksen, Anne Kjersti Svendsen, Ernst Olav Lunde og Eirik Kristoffersen har alle jobbet med Anders Snortheimsmoen.
Helge Mehus, Johan Fredriksen, Anne Kjersti Svendsen, Ernst Olav Lunde og Eirik Kristoffersen har alle jobbet med Anders Snortheimsmoen.

Fem om Snortheimsmoen

Anders Snortheimsmoen har en høy standing i politiet. Dette sier fem personer som har jobbet tett med den avtroppende Delta-sjefen.

Publisert Sist oppdatert


Johan Fredriksen
Politiinspektør/stabssjef Oslo PD, tidligere Delta-sjef

Johan Fredriksen.jpg
Johan Fredriksen.jpg

– Det er en institusjon ved Beredskapstroppen som nå takker av. Han har videreutviklet Delta i tråd med de gode holdningene og den etikken som alltid har preget avdelingen. Som person er han en tvers igjennom hyggelig og solid kar. Takk for alle gode minner og lykke til videre!


Anne Kjersti Svendsen
Førstekonsulent Beredskapstroppen

Anne Kjersti Svendsen.JPG
Anne Kjersti Svendsen.JPG

– Han er den beste kompisen jeg har. Som sjef gir han meg støtte i alt jeg gjør, og han har involvert meg i alt troppen gjør. Når gutta er på øvelse, blir jeg med som loggfører, og føler meg som en av dem. Anders behandler alle likt, fra den yngste til den eldste, uavhengig av grad og rang. Han er åpen, lun, inkluderende og svært godt likt. Alle kan fleipe med ham, som han fleiper med oss.


Ernst Olav Lunde
Tidligere kollega i Beredskapstroppen

Ernst Olav Lunde.jpg
Ernst Olav Lunde.jpg

– Jeg jobbet sammen men med Anders fra 1984-92. Han er kort og godt hel ved. En person som er fysisk og psykisk svært sterk. En person jeg aldri var redd for å jobbe med, og i vanskelige situasjoner kunne jeg stole 100 prosent på ham. Han var spesielt god til å kjøre bil, men behersket alle disipliner godt. Han var en uredd type som alltid var i godt humør. Anders har en naturlig autoritet, og trenger ikke heve stemmen for å bli hørt.


Helge Mehus
Nestkommanderende Beredskapstroppen

Helge Mehus.JPG
Helge Mehus.JPG

– Høy integritet, hel ved. Han har en enormt sterk integritet. Han er veldig snill, og har veldig omsorg for personellet. Han er veldig mentalt sterk. Han står for en støyt. Anders har ryggrad, han viker ikke i sitt syn på faget. I det å stå for noe. Han er faglig sterk, står for det han mener, og er tydelig på det.


Eirik Kristoffersen,
Sjef for Forsvarets spesialkommando

Eirik Kristoffersen.jpg
Eirik Kristoffersen.jpg

– Faglig veldig dyktig, ja en ener med stor integritet, og som er lett å samarbeide med. For oss på FSK har han vært med så lenge at han er symbolet på Delta. Vi har jobbet mye sammen i den nasjonale øvelsen, og det har vært en trygghet å ha ham der. Vi har sjelden vært uenige, og sammen har vi kommet frem til gode løsninger.