Enighet om praksisveiledere

En lokal løsning sikrer veiledere for de 60 politistudentene som skal ut i praksis i Oslo politidistrikt fra høsten av.

Publisert Sist oppdatert

Det sier lokallagsleder Kristin Aga i Oslo politiforening til Politiforum.no.

- Fra å ha en av de dårligste avtalene for praksisveiledere, har nå Oslo politidistrikt en av de beste. Det er veldig gledelig at vi har fått til en løsning, ikke minst for de 60 studentene som kommer til Oslo politidistrikt til høsten, og som nå får veiledere. Det er de avhengige av, forteller hun.

Bakgrunnen for at praksisstudentene i Oslo fra høsten av risikerte å stå uten veiledere, er at godtgjørelsen til praksisveilederne i Oslo politidistrikt lå langt under godtgjørelsen som ble gitt for samme jobb i andre distrikter.

Aga ønsker ikke å gå ut med innholdet i den nye avtalen, men er fornøyd med at praksisveilederne nå er sikret.

- Det viktigste er at avtalen er i havn. Løsningen vi har kommet fram til, er en vinn-vinn-situasjon for alle parter. Veilederne får en anerkjennelse for den jobben de gjør, og studentene blir tatt godt imot, sier hun.

- Det vi har valgt å gjøre, er å komme med en intern kunngjøring hvor vi søker etter veiledere, og der ligger det også en godgjørelse. I tillegg kommer godtgjørelsen fra dagens sentrale avtale. Arbeidsgiver hos oss har vært veldig løsningsorientert her, skryter Aga.

Avtalen gjelder for det kommende året. Til neste år er håpet at reforhandlingen av den sentrale avtalen er i boks, slik at det ikke vil være nødvendig å videreføre den lokale løsningen.