En halv million kilometer: Den ti år gamle Volvoen på Gjøvik nærmer seg magisk grense

Vi ble med på kjøretur. Se video!

Publisert Sist oppdatert

På Gjøvik politistasjon finnes det én hundebil: En Volvo XC70 2006-modell. Og den har gått langt.

Fryktelig langt.

Når Politiforum besøker politistasjonen viser kilometerstanden 499987 kjørte kilometer. Det er bare noen få kilometre igjen til milepælen på en halv million.

Om bilen klarer å komme seg over den magiske grensa, kan du se i videoen over.

Utrygge i bilen

Morten Norland er hundefører på Gjøvik. Han har opplevd at bremsene har sviktet under utrykning og vil helst ikke kjøre for fort med bilen.

– Det er ikke et spørsmål om den må repareres igjen, men om når, sier Norland, som på tross at han drømmer om en nyere bil er stolt av innsatsen bilen har lagt ned for han og de andre hundeførerne i flere år.

Tidligere i år kom ikke bilen gjennom EU-godkjenning før det ble gjort reparasjoner. I fjor ble bilen reparert for 100.000 kroner, opplyser materiellansvarlig på Gjøvik, Anne Lise Opheim Westlie.

– Men det er ikke det som er det viktigste. Det meste i bilen er slitt og brukere er utrygge når de må kjøre utrykning. Vi ønsker helst ikke at de kjører fort med bilen, men det lar seg ikke gjøre. Er de på hjul og får en melding så kan de jo ikke reise inn og bytte patruljebil. Dette er kontorplassen til de ansatte og jeg skulle ønske tilbudet var bedre enn dette, sier Westlie.

Se video av bilen på vei mot en halv million kilometer over.