Are Francisco Sørlie vant bestemannsprisen blant PHS-studentene som ble uteksaminert i 2016.
Are Francisco Sørlie vant bestemannsprisen blant PHS-studentene som ble uteksaminert i 2016.

Dette er landets dyktigste politistudent

Ingen andre politistudenter slo Are Francisco Sørlies 13 A-er og 5 B-er på vitnemålet.

Publisert Sist oppdatert

Under avslutningsseremonien for årets avgangsstudenter fra Politihøgskolen (PHS) i Oslo, var det Hedmark-guttens navn som ble lest opp da bestemannsprisen skulle deles ut.

– Jeg ble jo litt overrasket, og fikk veldig høy puls. Følelsen var nok en blanding mellom å være veldig stolt og veldig nervøs. Jeg tror smilet nesten gikk rundt da jeg skulle opp på scenen. Det var et stort øyeblikk for meg, sier Are til Politiforum.

Formålet med prisen, er ifølge PHS «å anerkjenne og belønne fremdragende faglige resultater for å motivere til økt studieinnsats gjennom bachelorstudiet», og prisen tildeles den beste studenten fra hele kullet - både Oslo, Bodø og Stavern. Prisen inkluderer et stipend på 20.000 kroner.

Ønsket best mulig grunnmur

Drivkraften bak det gode vitnemålet, er en genuin interesse for politiarbeidet.

– Jeg ønsket å bygge en så god grunnmur som jeg klarte. Jeg har ikke tenkt noe på prisen, men bare jobbet hardt hele veien. Og jeg er glad for at det arbeidet jeg har lagt ned, har gitt gode resultater

Her mottar Are Francisco Sørlie bestemannsprisen fra rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen.
Her mottar Are Francisco Sørlie bestemannsprisen fra rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen.

– Hvordan er det å være ferdigutdannet?

– Jeg er veldig fornøyd med det. Dette har vært en dag jeg har ventet lenge på. Nå er jeg endelig klar for arbeidslivet og til å gjøre en innsats ute.

Allerede i jobb

Og Are trengte ikke vente lenge. Allerede mandagen etter PHS-avslutningen, begynte han i et ti-måneders vikariat på Åsnes lensmannskontor. Nå begynner den virkelige læringen.

– Vitnemålet er bare inngangsbilletten. Grunnmuren blir lagt på skolen, men det er nå framover at det gjelder å gjøre en god jobb. Det er mye som skal læres og erfares, og det ser jeg fram til.

PS! Are og kullkamerat Kristian Bakkan Vika fikk også utdelt Studiemiljøprisen ved PHS i Oslo, for å ha organisert en fast, ukentlig løpetrening for PHS-studentene gjennom hele skoleåret. Prisen er et stipend på 10.000 kroner.

– Vi la opp treningen mot eksamen på 3000 meter, og det har vært åpent for alle studenter. Det var mellom 20-50 deltakere på hver eneste økt, sier Are.

«Deres innsats har ikke kun bidratt til gode prestasjoner, men også trivsel, løpeglede og sosialt samhold», skryter PHS i sin begrunnelse.