Harald Schjelderup, byrådsleder i Bergen, reagerer kraftig på budsjettsituasjonen i Vest.
Harald Schjelderup, byrådsleder i Bergen, reagerer kraftig på budsjettsituasjonen i Vest.

Byrådslederen i Bergen: – Jeg er dypt bekymret for innbyggerne

Byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup, liker ikke det han hører om økonmien i Vest politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld kan Politiforum avsløre hvor kritisk økonomisituasjonen i politiet i Vest politidistrikt ser ut til å være, før distriktet går inn i budsjettåret 2017.

En dyr politireform, flyplassvakthold, store saker. Og sykkel-VM. Politimesteren i Vest politidistrikt roper varsko om økonomien og spår at det vil kunne ramme politiets omdømme.

Nå reagerer byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup fra Arbeiderpartiet, på det han hører.

– Jeg er dypt bekymret for situasjonen i Vest politidistrikt og for innbyggerne våre. Vi trenger flere, ikke færre politifolk på gatene, sier Schjelderup til Politiforum.

LES SAKEN: Politimesterens fortvilte varsko - kan måtte kutte 140 årsverk og prioritere ned kriminalitet

Glad for åpenheten, men mener ressursmangelen ikke kan aksepteres

Politimester i Vest, Kaare Songstad, forteller til Politiforum at distriktet kan være nødt til å ta operative folk fra gata for å bemanne de prioriterte og kostnadskrevende oppgavene i politiet. På toppen kommer oppbemanning av flyplassen på Flesland og sykkel-VM – foreløpig uten ekstrabevilgninger.

– Det er bra Kaare Songstad er så tydelig på hva konsekvensene er om ikke det kommer en betydelig tilleggsbevilgning. Her forventer jeg at justisministeren umiddelbart kommer på banen. Det er uholdbart om politiet i Vest blir tvunget til å kutte mange over 100 årsverk på grunn av ressursmangel. Det vil føre til økt utrygghet blant innbyggerne våre. Det kan rett og slett ikke aksepteres, tordner Schjelderup.

Byrådslederen mener regjeringen må se til å blant annet finansiere sykkel-VM som byen skal arrangere til sommeren. Sammen med oppbemanning på Flesland kan det koste distriktet et kutt på 20 millioner kroner, dersom det ikke blir finansiert av ekstrabevilgninger.

– Sykkel-VM er tidenes desidert største idrettsarrangement på Vestlandet, og det tredje største i verden i antall seere. Vi forventer flere hundre tusen tilskuere, og deltakere fra 80 land. Det vil virkelig forundre meg om regjeringen ikke vil påse at VM kan gjennomføres på en betryggende måte, sier Schjelderup.

Politimesteren i brev til Politidirektoratet: –Kan måtte kutte 140 årsverk og prioritere ned kriminalitet