Bolstad: - Et krevende år

Påtroppende PF-leder Sigve Bolstad medgir at det siste året har vært krevende for Politiets Fellesforbund, men sier han ikke har hatt noen mistillit til Arne Johannessen.

Publisert Sist oppdatert

- Arne har gjort en glimrende jobb for PF gjennom mange år, og levert veldig godt. Jeg er stolt av å ha hatt en forbundsleder som har gjort en så god jobb over så lang tid, understreker Bolstad overfor Politiforum.no.

- Jeg har ikke hatt problemer med å samarbeide med Arne Johannessen, og har heller ikke hatt mistillit til ham, fortsetter Bolstad.

Etter at Arne Johannessen trakk seg som PF-leder fredag kveld, er det nå Bolstad som rykker opp fra nestleder til leder. Han sier det har vært mange diskusjoner og veivalg for PF det siste året.

- Det siste året har vært krevende. Jeg har hatt mine tanker, og vært åpen om dem, og om hvordan jeg ønsker veivalgene for PF framover. Mye kommer i kjølvannet av 22. juli, som jeg mener ble et veiskille for både norsk politi og fagforeningen i politietaten, sier Bolstad, og fortsetter:

- Man må tenke nytt, det sa jeg allerede 22. juli 2011. Snart kommer politianalysen, som kommer til å bli krevende. Der jeg har et veldig stort forkus på lokalt forankret politi, og en god hverdagsberedskap. Vi må også gjøre personalpolitiske tiltak i norsk politi, slik at samfunnet får et optimalt politi.

Den påtroppende forbundslederen understreker at han ønsker Johannessen lykke til framover.

- Jeg ser ikke bort ifra at vi kan bruke ham til noen saker i PF framover. Våre veier kommer helt sikkert til å treffes og krysses.