Beredskapssenteret vil trolig bli lagt til Grønmo, området nærmest i bildet. I bakgrunnen ser du Oslo sentrum.
Beredskapssenteret vil trolig bli lagt til Grønmo, området nærmest i bildet. I bakgrunnen ser du Oslo sentrum.

Beredskaps- senteret tidligst klart i 2020

Alnabru trolig et blindspor. Blir trolig lagt på tidligere søppeldynge.

Publisert Sist oppdatert

Flere medier har i vinter forsøkt å få innsyn i den seneste delen av utredningen av beredskapssenteret. I dag kan NRK melde at beredskapssenteret i Oslo etter alt å dømme vil bli lagt til Grønmo, sørøst i hovedstaden.

Dermed vrakes trolig Alnabru som plassering, ifølge NRK. Alnabru har vært nevnt som alternativ siden 2003, og har vært hovedalternativ i mange år.

Men så sent som i august i fjor ble Grønmo lansert som alternativ, og den tidligere søppelplassen ser nå ut til å være førstevalget – per dags dato.

Kunne stått klart i 2010

Politiforum har tidligere skrevet om hvordan beredskapssenteret har blitt forsinket flere ganger, og at det kunne stått klart allerede i 2010.

Nå melder NRK at beredskapssenteret tidligst vil stå klart i 2020.

– Det er helt ufattelig hvor lang tid noe alle er enige om er utrolig viktig skal ta. Politiet har i årtier sagt at det er på høy tid å få på plass et nasjonalt beredskapssenter. Så har vi fått noen veldig tragiske hendelser som har aktualisert saken. Det til tross så går tida, sier leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, til NRK.

Statssekretær Hans Røsjorde (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet sier at de ikke vil skrinlegge Alnabru for godt ennå.

– Når rapporten fra kvalitetssikringen foreligger, vil regjeringen ta stilling til innretningen av videre forprosjektering, herunder også valg av tomt, sier Røsjorde.

De to alternativenes plassering i forhold til Oslo sentrum