BADING: Line Skjengen oppfordrer til mye bading i sommer.
BADING: Line Skjengen oppfordrer til mye bading i sommer.

− Bad til du får skrukkehud!

Politiadvokaten fra Vest politidistrikt, Line Skjengen har en oppfordring til alle sine kolleger i sommer.

Publisert Sist oppdatert
I «Politisommer» svarer kjente og mindre kjente ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og om arbeidshverdagen i politiet.

− Hva skal du i ferien?

− Jeg skal besøke søster med familie i Nesset i Romsdalen, foreldre på Utvorda i Nord-Trøndelag, og søster med familie på Nord-Statland i Nord-Trøndelag. Jeg skal en uke til Færøyene sammen med foreldrene mine, og deretter en uke til fantastiske Hammerfest, og forhåpentligvis møte mange gamle kollegaer fra Hammerfest politistasjon der. Mens i august skal jeg en tur til Kristiansand, for da er jeg invitert av Marianne Pedersen og Eli Engelien fra Sivilutvalget i PF Agder til å holde et innlegg på sivilsamlingen der om min opplevelse av å være varsler.

− Hva er det beste med sommeren?

− Det er vel at det er lysere og innimellom litt varmere enn resten av året. Jeg føler jeg kan rettferdiggjøre inntak av is enn resten av året. Jeg er ikke så glad i varme selv, men så lenge det ikke blir over 22 grader er jeg strålende fornøyd med temperaturen. Men, det deiligste er å bade, fridykke etter kamskjell, fotografere alt som skjer under havoverflaten og å ligge på et svaberg uten alt for mye varm sol.

− Hva gjør du når du skal slappe av?

− Helst absolutt ingenting. Gå en tur på en Byfjellene i Bergen og bare ligge i lynget og nyte stillheten. Eller ta med kamera under havoverflaten og knipse i vei, eller bare fridykke. Det er utrolig avslappede og deilig under vann. Spennende på en avslappende og befriende måte.

− Et typisk sommermåltid; Hva lager du?

– Ved at påtalemyndigheten er integrert i politiet, bidrar det til at vi skjerper hverandre og sammen produserer kvalitativt bedre saker, sier politiadvokat Line Skjengen.
– Ved at påtalemyndigheten er integrert i politiet, bidrar det til at vi skjerper hverandre og sammen produserer kvalitativt bedre saker, sier politiadvokat Line Skjengen.

− Sannsynligvis ett eller annet jeg har funnet i siste utgave av et matmagasin som bare må prøves eller noe enkelt med kylling eller laks. Hvis jeg er på ferie hos foreldrene mine, så blir det sannsynligvis noen ingredienser fra hagen til mamma og kanskje fisk som pappa har fisket. Det aller beste er uansett å grille hamburgere eller pølser på et eller annet svaberg ved Folla.

− Hva tar du med deg til en øde øy?

− Svømmeføtter, dykkemaske, et kamera og solcellelader. Eller bare en ting? Da blir det dykkemaske.

− Politiet er under store endringer, hva synes du er vanskeligst?

− Inntrykket er at det blir brukt enormt mye tid og ressurser på at fagforeninger og ansatte skal få være med å uttale seg om og forme de nye distriktene, men reelt sett ser det ikke ut til å bli tillagt noe vekt. Jeg opplever at "vinninga for lengst har gått opp i spinninga", og at politiet er i ferd med å bli enda mer topptungt, uten at det på noen måte vil bidra til å gjøre politi- eller påtalearbeidet bedre og/eller mer effektivt. Politikerne og POD må se at ressurssituasjonen også etter reformen ser ut til å være slik at prioriterte saker er det eneste politiet har ressurser til å jobbe med. Det kan ikke være slik at man ved å følge prioriteringsdirektiver og måltall bortprioriterer hovedmengden av saker.

− Og hva har du tro på?

− Per nå kan jeg ikke si at jeg ser noe positivt samlet sett. Intensjonene var kanskje gode, men resultatene vil nok i beste fall la vente på seg. Det positive kan kanskje være at noen får en ny "giv" og at forandring fryder.

− Hvilken hendelsen i jobben din kommer du aldri til å glemme?

− Jeg har flere saker fra gjengangeravsnittet i Bergen, og det gjør vondt å se hva slags forhold barna vokser opp under. Det er så enorme store forskjeller. Barnas beste er ikke alltid å bli boende hjemme hos foreldrene. Ellers er det en episode fra da jeg var relativt fersk som politijurist i Hammerfest. Jeg hadde med en vanvittig diger øks som realbevis i retten. I lunsjpausen skulle jeg ta dem med ned på politivakta, som lå i første etasje. Da er jeg redd jeg skremte vettet av ei lita jente for jeg kom busende inn på venterommet – med ei diger øks i hånda og svart lang kappe. Det er ikke mitt stolteste øyeblikk.

− Til slutt, en sommerhilsen: Hva vil du si til kollegene dine?

− Bad til du får skrukkehud! Spis is så du må droppe middagen og ta masse flotte sommerbilder, som du kan varme deg med fram til neste sommer!