Bare minutter etter terrorangrepene i Stockholm forrige helg, var politiet på plass på sentrale steder i Oslo.
Bare minutter etter terrorangrepene i Stockholm forrige helg, var politiet på plass på sentrale steder i Oslo.

Avslutter midlertidig bevæpning

Ble innført etter terroren i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Etter at den svenske hovedstaden ble utsatt for et terrorangrep forrige søndag, valgte norsk politi å bevæpne seg i de største byene og ved Oslo lufthavn. Innen utløpet av i dag, vil denne midlertidige bevæpningen avvikles.

Politidirektoratet melder på sine nettsider at smitteeffekten er størst den første tiden etter et terrorangrep og at situasjonen ikke lenger er like uavklart, som den var etter angrepet i Stockholm forrige helg. Det er ikke lenger hjemmel for å videreføre bevæpningen.

– Politiet er klare til å ta opp igjen bevæpningen på kort varsel dersom dette skulle bli aktuelt. Politidirektoratet har i møte med politimestre og sjefer i de aktuelle særorgan tydeliggjort at vi må opprettholde aktiviteten på andre terrorforebyggende aktiviteter. For politiet er det svært viktig å understreke at vi gjør det vi kan for å beskytte befolkningen og forhindre eventuelle hendelser i Norge, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet i en pressemelding.

Det er ukjent om PST har endret på sin trusselvurdering. Fortsatt ligger pressemeldingen fra forrige helg øverst på PSTs nettsider.