Det var her i Sinsenkrysset i Oslo at polititjenestemannen avfyrte flere skudd for å stanse en ruset biltyv 22. mars 2012.
Det var her i Sinsenkrysset i Oslo at polititjenestemannen avfyrte flere skudd for å stanse en ruset biltyv 22. mars 2012.

Anker Sinsen-skyting til lagmannsretten

Polititjenestemannen avfyrte skudd for å stoppe en bil i Sinsenkrysset i Oslo, og ble frikjent for grov uforstand i tjenesten av tingretten. Nå anker Spesialenheten saken.

Publisert Sist oppdatert

- Det stemmer at vi skal anke saken, sier juridisk rådgiver Camilla Lie i Spesialenheten for politisaker.

Lie var aktor i saken i tingretten i sommer, hvor polititjenestemannen ble frikjent for å ha løsnet skudd mot en stjålet bil i Sinsenkrysset 22. mars i fjor. Spesialenheten mente polititjenestemannen hadde utvist grov uforstand i tjenesten, men det var altså ikke tingretten enige i.

Retten skriver i dommen blant annet at det var «tvingende nødvendig å stanse tyven». Polititjenestemannen mente at det bare var et tidsspørsmål før kjøringen ville ført til påkjørsler med dødsfall eller alvorlig skade som konsekvens dersom han fikk fortsette, noe retten sa seg enig i.

Nå kan saken ende opp i lagmannsretten.

- Vi har anket saken både over lovanvendelsen og bevisdømmelsen. Vi er blant annet uenige i tingrettens vurdering av faren ved å avfyre våpenet i situasjonen, forklarer Lie til Politiforum.no.

Mer enn dette kan hun ikke si på nåværende tidspunkt.

- Nå venter vi på lagmannsrettens beslutning om saken i det hele tatt slipper inn. Når det vil skje, vet jeg ikke.