533.000 kilometer i tjeneste

En Volvo V70 i Follo politidistrikt har kjørt over en halv million kilometer i politiets tjeneste - og er fortsatt i daglig drift.

Publisert Sist oppdatert

I desember spurte Politiforum om noen politibiler hadde kjørt lengre enn en sliten Mercedes Vito i Agder. Vi fikk mange svar.

For der Vitoen kunne skilte med respektable 343.000 kilometer i etatens tjeneste, finnes det både en hundebil i Moss (over 400.000 kilometer) og en bil i Bergen (390.000 kilometer) som har kjørt lenger.

Begge to Volvo V70

Begge to av merket Volvo V70, og begge to i kjørbar stand – selv om hundebilen i Moss visstnok måtte «rugges» i gang ved flere anledninger sist vinter.

– Da prioriteringslisten over nye biler i Østfold ble utarbeidet, havnet denne bilen langt nede på listen, så den må nok rulle noen år til, forteller tipseren om bilen, som stadig vekk er inne på service.

Også en Toyota Hiace i Harstad har ifølge meldingene over 335.000 kilometer på telleren.

335.000 kilometer: Toyota Hiace fra Harstad.

Men ingen av disse når imidlertid til topps – eller skal vi si bunns – for i Follo politidistrikt finnes det en politibil fra 2002 som har passert 533.000 (!) kjørte kilometer – og som fortsatt er i daglig drift.

Rservebil mot 600.000

I tillegg har Follo en reservebil i bilparken som har passert 570.000 kilometer. Også disse to er av merket Volvo V70.

Årsaken til at Follos biler kan holde så lenge, er en avtale distriktet har gjort med Volvo, som utvider garantien og kjørelengden til 500.000 kilometer.

– En anstrengt økonomi gjør at man må være kreativ, men tross lang kjørelengde er bilene i god stand. Så kreativiteten har ikke gått ut over sikkerheten. Jeg skulle dog gjerne sett en Passat eller Mondeo gå like langt, og fortsatt være i så god stand, sier tipseren fra Follo, som skryter av «magikerne» på distriktets materiellkontor.

Kostnadene, sier vedkommende, er ikke mer enn på en ny Passat.