130 personer søkte på et vikariat i Vestfold politidistrikt. (illustrasjonsfoto)
130 personer søkte på et vikariat i Vestfold politidistrikt. (illustrasjonsfoto)

130 søkere på ett vikariat

Da Vestfold politidistrikt utlyste et vikariat på en politibetjent 1-stilling i Larvik tidligere i år, fikk de 130 søkere.

Publisert Sist oppdatert

- Det er veldig mange. Vestfold politidistrikt er et populært distrikt å jobbe i, men når det kommer mange søkere til et vikariat så er det veldig spesielt, sier Politiets Fellesforbunds (PF) lokallagsleder i Vestfold, Karin Madeleine Walin til Politiforum.

Tidligere denne uken tok hun med seg disse opplysningene til et møte med justisministeren.

Karin Madeleine Walin, Lokallagsleder i Vestfold
Karin Madeleine Walin, Lokallagsleder i Vestfold

- Han sa som han har sagt før, at det er for få politifolk å ta av. Jeg sa at jeg da syntes det var rart at vi fikk inn 130 søkere på et vikariat i Larvik, sier Walin.

130 søkere er i overkant mange, og langt over det som forventes når man lyser ut et vikariat på under et år, mener Walin.

Og dette er heller ikke et engangstilfelle:

- Vi har sett dette flere steder i Vestfold. Det kommer inn veldig mange søkere. De har opplevd det samme blant annet i Horten, forteller hun Politiforum.

- Hva tror du det kommer av?

- Jeg tenker at det kan ikke komme av noe annet enn at det er mange politiutdannede som står uten jobb.

Politiforum har tidligere lagt fram tall fra Politiets Fellesforbund (PF) som viser en kraftig nedgang i antall nyutdannede i jobb fra 2009 og frem til i dag.

I desember 2009 var over 80 prosent av de nyutdannede på lønnstrekk hos Politiets Fellesforbund (PF). I november 2013 er antallet på lønnstrekk bare 52,3 prosent.