Det er produsenten Reveal som leverer kameraene til politiet i England.
Det er produsenten Reveal som leverer kameraene til politiet i England.

1200 nye kroppskameraer skal festes på britisk politi

Sikrer bevis raskt.

Publisert Sist oppdatert

I Surrey i England vil politiet i mars rulle ut 1200 nye kameraer som skal festes på politibetjentenes kropp.

Allerede i dag bruker politiet i naboregionene samme type kamera på kroppen, skriver Policeoracle.com. Nå kommer Surrey-politiet etter.

– Å skaffe bevis på et tidlig tidspunkt er en avgjørende del av vår pågående innsats for å få stilt flere kriminelle for retten, sier politioverbetjent i Surrey, Claire Pridgeon, til Policeoracle.com.

LES OGSÅ: Politiforums test av kroppskamera

– Spesielt nyttig ved vold i nære relasjoner

Pridgeon ser for seg at kameraene kan være spesielt nyttige i tilfeller med sårbare ofre.

– De kan være uvillige til å møte i retten eller til å gi politiet mer bevis. Hvis man har tidlige bilder av skader eller andre forhold, kan den informasjonen bli brukt i retten. Dette er åpenbart spesielt nyttig i sensitive saker, som for eksempel saker som omhandler vold i nære relasjoner, sier Pridgeon.

Bruk av kroppskamera kan også spare politiet penger og løse saker der politifolk blir anklaget for å ha gjort feil raskere. Politiet i West Midland, et annet distrikt i England, beregner at de har spart 267.000 pund, over 3,3 millioner norske kroner, ved å bruke mindre tid på å etterforske klager mot politibetjenter.

– Jeg er fornøyd med at Surrey-politiet også vil bruke kamera på kroppen. Jeg har vært opptatt av å oppfordre til å innføre et så effektivt verktør en stund, og nå ser jeg fram til å se fordelene, sier en optimistisk Kevin Hurley, Police and Crime Commissioner, tilsvarende politimester, i Surrey.