Trollveggen Triathlon for tøffinger

27. juni arrangerer politimannen Richard Merlid en tøff triatlon i en spektakulær natur.

Publisert Sist oppdatert

1000 meter svømming i sjøvann, deretter 10 kilometer sykling opp Trollstigen. Det hele avsluttes med en løpeetappe i fjellet fra Trollstigen mot Stabbeskaret ved Trollveggen. Samlet stigning er 1450 meter som gjøres unna på rundt to timer for de beste.

- Grunnen til at jeg arrangerer dette er at jeg har blitt av triatlon-basillen. Etter å ha bodd 35 år i en blokk i Oslo var det overveldende å komme til Åndalsnes. Det slo meg den unike rammen naturen gir må være ei perfekt ramme for et triatlon. Her har vi Norges mest berømte bakke og fjell. Og alt ligger veldig nært og tilgjengelig. Konkurransen er overkommelig for de fleste som har lyst til å prøve seg. Dette blir veldig moro og helt unikt i Norge, lover Merlid.

Norges sprekeste lensmannskontor?

Tre av de fem ansatte ved Rauma lensmannskontor i Åndalsnes stiller på startstreken. Lensmann Frank Frilund nekter for at høyt oksygenopptak er et krav ved ansettelser. Men han bekrefter at han har en gjeng med sprekinger til disposisjon for å hamle opp med skurkene i Åndalsnes. Hans bidrag er å avmerke to timer på tjenestelista som skal brukes til fysisk trening hver uke.

- Her går praten i maxpuls, GPS-koordinater fra siste treningstur, kosthold og idrettsprestasjoner. Alle her trener nesten hver dag, skryter politibetjent Tom Erik Erlandsen svært så fornøyd, som selv topper treningen med fallskjermhopping sammen med kollega Håvard Rognerud. Nå utfordrer den spreke politigjengen alle enheter i landet. «Enten stiller dere opp i Trollveggen Triathlon, eller så tar vi tronen som det sprekeste tjenestestedet i norsk politi», lyder det fra Rauma lensmannskontor.