Siv Monika Henningsen, Kristine Haraldseid, Ingvill Kjuul og Cathrine Winje utgjør den store kvinneandelen på Sola lensmannskontor.

På dette lensmannskontoret er jentene i flertall

– En fin gjeng.

Publisert Sist oppdatert

Politiet har alltid vært et mannsdominert yrke, og årlig jobber Politihøgskolen hardt for å nå sine mål om at 40 prosent av studentene skal være kvinner.

Men på Sola lensmannskontor i Rogaland er kvinnene nå i flertall. Med to kvinnelige politistudenter i praksis, teller jentene fire og gutta tre, melder Solabladet (krever innlogging).

I tillegg jobber det tre sivilt ansatte kvinner på lensmannskontoret.

– Vi er en fin gjeng med blanding av unge og gamle, menn og kvinner, sier politiførstebetjent Kjell Klepp til Politiforum.

– Godt miljø

Til lokalavisa forteller de ansatte om godt miljø på lensmannskontoret. Klepp sier til Politiforum at det er noe alle bidrar til.

– Jeg tror vi fortjener litt fortjeneste for godt miljø alle sammen. Det er en positv gjeng, bestående av både unge, nye studenter og noen som har vært her siden 1972. Alle er opptatt av å respektere hverandre og ha det kjekt på jobben, forteller Klepp.

– Er det en fordel at dere har mange kvinner hos dere?

– Det er ingen ulempe. De bidrar positivt, men om det er fordi de er damer eller personligheten deres er jeg usikker på.

– Tror du det er forskjell på hvordan kvinner og menn utøver politiyrket på?

– Det tror jeg nok at det kan være. Når vi har med damer på oppdrag er det som regel bare positivt. De kan kanskje dempe situasjonen mer. Man kan kanskje tenke seg at det er forskjell på fysikken mellom menn og kvinner, men det tror jeg ikke er så veldig reelt i det daglige, sier politiførstebetjent Klepp.

Flinke studenter

Til lokalavisa bekrefter Siv Monika Henningsen, den første av de fire kvinnelige betjentene på lensmannskontoret, bildet Klepp tegner.

– Når folk blir møtt av kvinner roer de seg gjerne fortere. Det hender likevel at utenlandske menn sliter med å forholde seg til kvinnelig politi, sier Henningsen til Solabladet.

Hun og kollega Kristine Haraldseid skal være veiledere for de to studentene fram til sommeren. Foreløpig har de to studentene klart seg veldig godt på sitt første tjenestested, sier politiførstebetjent Klepp.

– De kommer fra Østlandet og ante ikke hva Sola var, men har klart seg veldig bra så langt, forteller han.

Siv Monika Henningsen, Kristine Haraldseid, Ingvill Kjuul og Cathrine Winje
Powered by Labrador CMS