Terrorister vil verve norsk ungdom

PST-sjef avslører at det pågår aktive vervingsforsøk i Norge. Hensikten skal være å få ungdom med på terrorangrep i utlandet.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Aftenposten.

- Av og til snakker både politikere, journalister og politifolk på en slik måte at norske muslimer føler seg stigmatisert i det norske samfunn. I mer enn 90 prosent av terrorangrepene er jo muslimer ofrene. De med norsk etnisk bakgrunn må ikke stille andre krav til norske med annen etnisk bakgrunn. Der er ikke riktig å forlange at norske muslimer skal gå offentlig ut og ta avstand fra terrorisme. For det gjør de uansett, sier Jørn Holme til Aftenposten.

Terrorutfordringen i Norge har hittil vært knyttet til støttevirksomhet for terroraksjoner i andre land.

Produksjon av falske dokumenter og pengeoverføringer til terrorceller har skjedd fra Norge. Det er også påvist at personer knyttet til terrornettverkene har levd i skjul her.

PST-sjef Jørn Holme har tidligere uttalt at vi i Norge må være forberedt på at egne landsmenn kan bli rekruttert til terrorvirksomhet. Nå avslører han en ny og alvorlig utvikling:

- Vi har noen bekymringsmeldinger om eldre, manipulerende ekstreme islamister som her i landet forsøker å motivere ungdommer til å kunne delta i jihad-angrep i utlandet, sier Holme. Han bemerker at dette er noe PST tar svært alvorlig.

Powered by Labrador CMS