Studentene krever 300.000 i startlønn

- Hvis de ikke får, tar de ikke jobben.

Publisert Sist oppdatert

De første medlemmene i Politiets Fellesforbund som stiller konkrete krav for å få opp politilønnen, er PF-studentene.

Nå oppfordrer studentleder Christian Nilsen sine medlemmer som uteksamineres til våren å ikke akseptere jobb i politiet uten at de får en avtale om 300 000 i startlønn med ett års ansiennitet.

- Hordaland politidistrikt tilbyr allerede dette til alle de nye som blir ansatt. Nå må de andre politidistriktene gjøre det samme. Vårt budskap er krystallklart: Skal politidistriktene sikre seg søkere rett fra Politihøgskolen, koster det minst 300 000 kroner, sier Nilsen. Han mener dette er et realistisk mål hvis alle politihøgskolestudentene følger oppfordringen.

- Jeg mener det er en helt vanlig praksis at man diskuterer lønn etter at man blir tilbudt stillingen. Alle i det private næringslivet gjør jo dette. Hvorfor skal ikke vi gjøre det samme, spør Nilsen engasjert.

- Er ikke studentene som nå uteksamineres så klare for å begynne i politiet at de er villige til å ta jobben for dagens startlønn på 280.000?

- Nå handler det om å stå sammen. Hvis alle studentene stiller samme kravet, har ikke politidistriktene noe valg. Det er jo dette som er poenget med å være organisert i Politiets Fellesforbund. Nå har vi en gylden mulighet til å få et løft på begynnerlønnen i politiet som er så lav. Faktisk så lav at det nå er en rekke studenter som ikke engang begynner i politiet, men finner andre arbeidsgivere fra sommeren av, sier Nilsen.

- Det er så enkelt at man søker stillingen på vanlig måte. Om studenten blir tilbudt stillingen, er det å gå i forhandlinger om avlønningen. Det er det full mulighet til. I det private næringsliv er det faktisk forventet at søkere som blir tilbudt stillinger forhandler om lønnen før de begynner, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS