Fire søkere til jobben som PST-sjef

Og favoritten er en kvinne.

Publisert Sist oppdatert

Janne Kristiansen seiler opp som den store favoritten til å ta over stilligen som sjef for PST. Jørn Holme tar som kjent fatt på nye oppgaver når han går over som riksantikvar.

Følgende har søkt stillingen:

1. Roger Berg arbeider i dag som assisterende sjef for PST. I tillegg leder han sikkerhetsavdelingen ved «Den sentrale enhet», som er PSTs hovedkontor.

2. Ole Martin Paulsen er advokat. Tidligere jobbet han fem år som politiadvokat i Vestfold politidistrikt. Han har også bakgrunn som juridisk rådgiver i Forsvaret.

3. Advokat Janne Kristiansen har ledet Gjenopptakelseskommisjonen siden 2003. I tillegg har hun sittet i en rekke tunge utvalg innen strafferetten og ledet Advokatforeningens utvalg for strafferett og straffeprosess i en årrekke.

4. Trond Egil With er i dag avdelingsdirektør for politifagavdelingen. With har juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo fra 1995. Før han tok jobben i Politidirektoratet hadde han jobbet ni år i PST, blant annet fem år som assisterende sjef.

Som leder for politifagavdelingen har With vært en av politidirektør Ingelin Killengreens nærmeste medarbeidere.

Ifølge Aftenposten skal Kristiansen ha blitt oppfordret av justisminister Knut Storberget om å søke. Disse ryktene vil Kristiansen imidlertid ikke kommentere.

- Det eneste jeg kan bekrefte er at jeg har søkt på stillingen og at det uansett er en lang prosess igjen, sier hun til tv2nyhetene.no.

Powered by Labrador CMS