Politimann knivstukket og drept

Det var i går ettermiddag at tragedien rammet igjen.

Publisert Sist oppdatert

58 år gamle politioverbetjenten Olav Kildal ved Helgeland politidistrikt ble i går knivstukket og drept på jobb. Han skulle sammen med en politistudent bistå med transport av en psykiatrisk pasient, da den 62 år gamle mannen uten forvarsel angrep med kniv ved en leilighet utenfor Mo i Rana.

Politistudenten stod bak Kildal da angrepet skjedde, og hun klarte å komme seg unna uten å bli skadet, og samtidig varslet operasjonssentralen.

Etter drapet forskanset mannen seg i et hus, og ble raskt omringet av politiet. Etter å ha vært omringet i natt, ble mannen pågrepet under en større politiaksjon i dag tidlig. Politimester Håvard Fjærli opplyser at ingen tjenestemenn ble skadet under pågripelsen.

I dag reiser politidirektør Ingelin Killengreen og PF-leder Arne Johannessen til Mo for å bistå kolleger på en svært vanskelig dag. Justisminister Knut Storberget velger som følge av politidrapet å avlyse en planlagt pressekonferanse i dag i respekt for politimannen som ble drept på jobb.

Kildal kunne blitt pensjonist for 1,5 år siden, men valgte å fortsette som operativ politimann. Tidligere har han vært leder i PST. Han etterlater seg to voksne barn og ett barnebarn.