Kalde betjenter blir varme

De frosne UP-betjentene i Gudbrandsdalen har blitt lovet en splitter ny bil – med dieselvarmer. Men bilen får de ikke før neste vinter.

Publisert Sist oppdatert

Betjentene, som Politiforum skrev om i januar, opplevde at varmeapparatet i deres 2010-modell VW Passat begynte å streike når temperaturen krøp ned mot 15 minusgrader.

Men neste år kan UP-betjentene Vemund Rundtom og Geir Haugen gå en varmere vinter i møte.

– Vi er lovet en splitter ny VW passat med egen dieselvarmer i løpet av våren. Politiforum skal ha takk for hjelpen med å rette oppmerksomhet mot problemet, og UP-sjefen holder det han lover, sier Rundtom fornøyd.

UP-sjef Runar Karlsen handlet raskt da han ble kjent med sine kalde betjenter i januar.

– Slik kan vi ikke ha det, sa han til Politiforum da.

– Umiddelbart etter at vi ble kjent med de kalde bilene, tilbød vi patruljen en eldre Volvo med skikkelig varmeapparat. Men da hadde kulden gitt seg, og gutta ville heller vente på en ny bil til våren, sier Karlsen nå.

Han opplyser at UP har kjøpt 18 nye VW Passat som blir fordelt så snart de kommer fra leverandøren.

– Årets Passat leveres med dieselvarmer inkludert i avtalen. Nå får vi handlingsrom til å plassere de varmeste bilene på de kaldeste stedene, sier Karlsen.

Politiets Data- og Materielltjeneste (PDMT) skriver i en e-post til Politiforum at de kun har fått to meldinger om kalde Passater i vinter.

Da de selv testet en bil i minus 18 kuldegrader, målte de over 25 varmegrader i fotområdet i bilen.

– Men skulle det være flere polititjenestemenn som mener tjenestebilene ikke holder dem varme ved normal kjøring, ber vi dem kontakte PDMT, skriver pressevakt Ellen Wennevold Aas i e-posten.

Powered by Labrador CMS