Ny endring av biluniformeringen

Nok en gang endrer Politidirektoratet (POD) fargene på de nye bilene, etter at de svarte stripene viste seg å fungere dårlig.

Publisert Sist oppdatert

Dermed er det duket for nok en versjon av den nye politibiluniformeringen - den tredje i rekken etter at det i februar i fjor ble presentert en ny uniformering med hvite, gule og svarte farger, som deretter ble endret ikke mange månedene senere

Nå har imidlertid POD bestemt seg for å gjøre nok en endring, melder P4.

Resultatet er en uniformering med kraftige, røde striper bak på bilene. I tillegg er bredden og vinkelen på stripene justert:

Gode erfaringer

Erfaringene med den nye biluniformeringen er jevnt over gode, men det er også avdekket svakheter.

- Det er et veldig spesielt materiale med refleks og den kombinasjonen av gult og svart. Det har vist seg at den svarte blir grå når det kommer lys på, sier politiinspektør Erling Fosse i POD til P4.

Han har klare forventninger til den nye uniformeringen.

- Sikkerheten for tjenestemennene blir økt vesentlig, og publikum vil kjenne igjen politiet på en bedre måte enn i dag, sier han.

De første politibilene med den nye uniformeringen er ventet å være på veien i mars.

Ikke våpenskjold

Da Politiforum.no i fjor vinter spurte sine lesere om hvilke farger de likte best, «vant» dagens uniformering klart foran de nye fargene og de svenske politibilene, som bruker Battenburg-uniformering.

Om det blir det nye designet som blir det endelige, må vi imidlertid vente å se.

- Dersom pilotprosjektet viser at det er hensiktsmessig å endre dagens kjøretøysuniformering, kan den nye uniformeringen bli tatt i bruk når ny bilavtale er på plass i 2012, sa assisterende politidirektør Vidar Refvik til Politiforum i fjor.

Våpenskjoldet er heller ikke nå en del av den nye uniformeringen.

Powered by Labrador CMS